Sözleşmeli Personel Alım İlanları

PTT Sözleşmeli 1750 Personel Alımı Yapıyor

Geçtiğimiz ay 500 personeli bünyesine katan PTT , şimdide sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere 1750 personel alımı ilanına çıktı. Devlet personel Başkanlığı resmi internet sitesinde duyurulan ilanın detayları aşağıdaki gibidir.

ALINACAK PERSONEL

2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar arasından 1.113 adet Gişe ve Büro Görevlisi ile 637 adet Dağıtıcı unvanlı “İdari Hizmet Sözleşmeli Personel” alınacaktır.

GENEL ŞARTLAR
a) 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

b) On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak.

NOT: 18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

ç) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış
olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

d) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

e) Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

f) Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak).

g) Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.

ğ) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

h) 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR
a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için;

1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek.

3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.

b) Dağıtıcı pozisyonuna başvurabilmek için;

1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak.

2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle sahip olmak.)

3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ, SÜRESİ VE BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

1- Başvurular, 18-23 Nisan 2017 tarihleri arasında Şirketimizin www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak olup adaylar en fazla 25 (yirmibeş) tercih yapabilecektir.

NOT: Şirketimizin yapmış olduğu 2017/1 personel alımı sözlü sınavı sonucunda asil olarak atanmaya hak kazanan ve sözlü sınava çağrılan adaylardan ilanda belirtilen şartları taşımadığı halde müracaat edenler ile sözlü sınava çağrıldığı halde mazereti olmaksızın sözlü sınava katılmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2- Sözlü sınava, KPSS puanı ve tercihleri esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının dört katı aday çağrılacak olup, son adayla aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınav yeri, tarihi bilahare açıklanacak olup Şirketimizin internet adreslerinde ilan edilecek ve ayrıca cep telefonlarına SMS, mail adreslerine e-posta gönderilecektir.

3- Sözlü sınava adaylar fotoğraflı ve onaylı T.C. numarasını gösteren bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport vb.) ile girebilecektir. Ayrıca; dağıtıcı adayları B ve A2 sınıfı sürücü belgelerinin asıllarını ibraz edeceklerdir. (B ve A2 Sürücü Belgelerinin olmaması halinde, bunlara ilişkin Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikalarının fotokopileri ile geçici sürücü belgesini ibraz etmeleri gerekmektedir.)

4- Sınav notu; KPSS puanı ile sözlü sınav notunun aritmetik ortalamasından oluşacaktır.

5- Sözlü sınava katılanlar, ilan tarihinden itibaren yedi gün içerisinde sınav sonuçlarına yazılı olarak itiraz edebilecektir. Sınav kurulu tarafından itirazlar en geç on beş gün içinde incelenip, sonuç ilgiliye bildirilecektir.

6- Sınav notu en yüksek olandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısı kadar atama yapılacaktır. Puanların eşit olması halinde;  KPSS puanı yüksek olan,  KPSS puanlarının eşit olması durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olan, Bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olan, Adayın ataması yapılır.

NOT: İlanda yer alan “BAŞMÜDÜRLÜK EMRİNE” ait pozisyonlara yerleşenler, ilgili Başmüdürlük tarafından ihtiyaç durumuna göre o il sınırları içinde herhangi bir PTT işyerinde (ilçe yerleşimleri de dahil) görevlendirilecektir.

7- İlan edilen pozisyon sayısı kadar aday ayrıca yedek olarak belirlenecektir. Pozisyonlardan boş kalanlar ile göreve başlayanlardan altı ay içinde görevinden ayrılanların yerine yedekler arasından başarı sırasına göre atama yapılacaktır. Sınav sonuçlarının ilanını müteakip, altı aylık süre sonunda yedeklik hakkı sona erecektir.

Bir Yorum

  1. 35 yasinin ustunde olunca ne oluyor ben anlamadim calismayalim mi biz.insan haklarina aykiri bu kimsenin sesi cikmiyor yazmaktan biktim belki biri duyar diyorum ama herkesin tuzu kuru galiba

  2. Kpss ye girerken yaş aramadınız. Emekli olmak için gençsiniz ama işe girmek içinde yaşlısınız diyosunuz. Millet vekilliğinde yaşlılar olamaz diye bi şart yok devlet memurluğunda var. Bu hangi insan haklarında var acaba. Lütfen biraz gelişin. 40-50 yaşındaki insanlarda genç. Sınava aldınız nari lütfedip işte verin.

  3. ek-3 listesine nerden ulaşıcaz bakıcaz,ilanda ve ptt sayfasında gözükmüyo?bilen biri cevap verebilir mi?

  4. 39 yaşıma kadar ders çalıştım. Bir memur olabilmek için.şimdi ne devlet ne de özel sektör beğenmiyor beni.ben de sizi beğenmiyorum artık.
    Ikı üniversite bitirdim.p10 puanim 82.formasyonum da var. Bu sefer de yaştan kaybediyorum.

  5. Evet bizim sucumuz 6 ay oncemi dogmak yani yas sinlamasi adaletsiz 65 yasinda emekli olunacak bi ulkede yas sinirlamasi olmamali

  6. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü iibf olduğu halde niye bölüm kodu yok yazık değil mi bu bölümü okuyana

  7. Başvuru linkini bulamıyorum yardım edebilir mi biri

  8. yaş 65 te emekli olunuyo bide yaş sınırı konuyo şaka gibi

  9. bu nedir ya lise mezunuyla ilgili hiç bir ilan olmaz mı niye soktunuz bzi o zaman sınava

  10. yine bölüm şartı var milyonlarca mezun işsiz üniversiteliler var ve çoğu bu ilana başvuru yapamayacak bölüm şartı kaldırılsın

  11. Benim anlamadığım önlisans mezunları neden gişe sorumlusu olamıyor her ilanda lisans mezunu yazıyor işsizlik yüzde 13 olmuş emin olun bunun yarısı önlisans mezunu.

  12. ŞU YAŞ SINIRINI KALDIRIN ARTIK.YILLARDIR ATAMA BEKLEDİK.ŞİMDİDE YAŞ SINIRI ÇIKTI BİZİM GÜNAHIMIZ NE KARDEŞİM ATADILARDA BİZ Mİ ÇALIŞMADIK BU YAŞA GELDİK.YAŞ YÜZÜNDEN BİZ ATANIP ÇALIŞAMAYACAKMIYIZ . ALLAHIM KAFAYI YİYECEĞİM.

  13. orman ve su işleri bakanlığı ne zaman bir açıklama ne zaman kadro açıklaması yapacak orman mühendisleri aylardır bekliyor artık bir açıklama yapılsın ..!

  14. orman ve su işleri bakanlığı da artık bir açıklama yapsın orman mühendisleri daha ne kadar bekleyecek en az 500 orman mühendisi alımı ve mülakatsız alım istiyoruz …!

  15. orman mühendisleri müjde bekliyor artık orman ve su işleri bakanlığı ne zaman açıklama yapacak daha ne kadar bekleyeceğiz acaba…!!!

  16. orman mühendisleri de artık orman ve su işleri bakanlığımızdan kadro müjdesi bekliyor iyi sayıda bir alım ve mülakatsız alım istiyoruz…

  17. orman mühendislerinin sesi ne zaman duyulacak daha ne kadar beklememiz gerekiyor kpss yapılalı aylar oldu artık bir açıklama yapılsın

  18. Şu yaş sınırının mantığını biri bana açıklayabilirmi çıldırıcam ya

  19. yaş sınırı kalksa gençler iş bulamaz!!! gençlerin istihdamı için şart tabi ki!!!işletme bölümü iibf den değilmi neden bu kadar sınırlı tutuluyor bütün iibf yaz !!!ya da işletmeyi ekle!!!

  20. Ya bu üllede önlisans mezunlarının hiç bir şansı yokmu ya. Madem bir işimize yaramayacak kapatın 2 yıllık okulları. Çok sayıda personel alınıyor başlığı altında ilan verip insanların umudunu kırmayın artık yeter. Boy nedir ya pttye eleman mı alıyorsunuz manken mi seçiyorsunuz. Açın artık önlisans mezunlarının önünü yeterrrr!!!

  21. mezun olunan üniversite bölümlerinde ptt ve ilgili bölümden mezun olma şartı geçmiyor ama başvuru formunda sadece ptt ve lojistikle ilgili bölümler çıkıyor..üniversitelerin bütün bölümlerinden mezun olanlar da başvurabilmeli…

  22. tapu kadastro mezunlarini sevi̇ndi̇recek 1500 ki̇şi̇li̇k personel i̇sti̇hdam haberi̇ ne zaman gelecek.aci̇len personel i̇sti̇yor tapu kadastro müdürlükleri̇.referandumda bi̇tti̇ bi̇tti̇ hemen i̇lanin yayinlanmasini i̇sti̇yoruz.

  23. açıktan mülakatlı alımlar özellilke ptt torpil ve şaibelidirrrrrrrrrrrrr

  24. Dagitici pozisyonunu lise.mezunu yapamiyormu.lise mezunlarina yazik degilmi hic

  25. bilgisayar programcılığı mezunuyum yaş kpss boy vs tutuyo ama basvuru yapamıyorum.. i̇llede bu bölümlerden mi mezun olmak gerekiyor. şimdiden tesekkürler..

  26. lise mezunu kpss ye girmiş adayarı nere yerleştireceksiniz çok merak ediyorum eğer lise mezunu, 35 yaşını aşmış insanları bir yere yerleştiremiyosanız neden milleti sınava sokup umut tacirliği yapıyorsunuz. sırf sınav parası cebe girsinden başka bişi değil.

  27. Yaş muhabbeti çok saçma adam amerikaya 38 yaşında gidip polis olmuş biz burada posta bile dagitamioz yaş.

  28. Ben PTT mezunuyum puan 79 mülakat ta kaldım 75 alan adam yerleştiriliyor haksızlık torpilli olan geçiyor başkalarının hakkına girip