Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Sözleşmeli Personel alımı Başvuru Şartları

 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Devlet Personel Başkanlığı Resmi İnternet sitesinde sözleşmeli personel alım duyurusunu geçtiğimiz günlerde yayımladı. İşte Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel alımı başvuru şartları.

Devlet Personel Başkanlığı’nda yayımlanan sözleşmeli personel alım ilanına göre Hava Trafik Kontrolörü pozisyonu için 4 , Konrol Pilotu Pozisyonu için 3 , Bilgisayar Mühendisi pozisyonu için 2, Uçuş tabibi pozisyonu için 2 personel alımı gerçekleşecek.

Hava Trafik Kontrolörü Başvuru Şartları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda alımı yapılacak 4 Hava Trafik Kontrolörü personeli için; 4 Yıllık Hava Trafik Kontrolörlüğü eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak veya mesleğinde tecrübeli olmak, yapılan İngilizce Dil Sınavlarının birinden en az (C) düzeyinde puan almış olması şartları aranmaktadır.

Kontrol Pilotu Başvuru Şartları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda alımı yapılacak 3 Kontrol Pilotu başvurusu için adayların; GPL lisansı ile uçuş öğretmenliği yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve toplam 500 saat öğretmenlik uçuşuna sahip olması veya, FBPL lisansı ile uçuş öğretmeni yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve toplam 250 saat öğretmenlik uçuşuna sahip olması veya ULA lisansı ile uçuş öğretmeni yetkisine, toplam 1000 saat uçuş tecrübesine ve her tipte toplam 250 şer saat öğretmenlik uçuşuna sahip olması şartları aranmaktadır.

Mühendis Pozisyonu Başvuru Şartları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda alımı yapılacak 2 adet  Bilgisayar Mühendisi başvurusu için adayların; En az 4 yıllık eğitim veren Yükseköğretim kurumlarından mezun olması, Yabancı Dil sınavlarının herhangi birinden en az (C) düzeyinde puan almış olması şartları aranmaktadır.

Uçuş Tabibi Başvuru Şartları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda alımı yapılacak olan 2 Uçuş Tabibi başvurusu için adayların; Tıp Fakültesinden mezun olmaları, Uçuş Tabibliği Sertifikasına veya Hava-Uzay Hekimliği Uzmanlık Belgesine sahip olması şartları aranmaktadır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Personel Alımı İçin Son Başvuru Tarihi 18 Temmuz 2016 olarak belirlendi.
 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü personel alım ilanı için