Sözleşmeli Personel Alım İlanları

YÖK Sözleşmeli Personel Alımı Başvuruları Devam Ediyor

Yüksek Öğretim Kurulu 29 Nisan 2016 tarihinde yayımladığı bir ilanında kendi bünyesinde çalıştırmak üzere 6 sözleşmeli uzman yardımcısı personel alımı yapacağını duyurmuştu. Sözleşmeli personel alımı başvuruları 30 Nisan 2016 tarihi ile 10 Mayıs 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. İlanın detayları ise şöyle belirtilmiştir;

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığında çalıştırılmak üzere, 9. dereceli, toplam 6 (altı) Yükseköğretim Kurulu Uzman Yardımcısı alınacaktır.
 

SINAV
 

Giriş sınavı sadece sözlü sınav şeklinde yapılacaktır. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınavın yapılacağı adres, tarih ve saatleri, YÖK Başkanlığının (www.yok.gov.tr) internet sayfasında, sözlü sınavdan en az 10 (on) gün önce ilan edilecektir. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecektir.
 

SINAVA BAŞVURU ŞARTLARI
 

1) 2014 veya 2015 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan uzmanlık alanlarının karşılarında belirtilen puan türüne göre asgari 85 puana sahip olmak.

2) Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki bölümlerden birini bitirmiş olmak.

3) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak. 

4) Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak. (01 Ocak 1981 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir.)

5) Devamlı olarak görev yapmasına engel olabilecek, daimi vücut ya da akıl hastalığı ile vücut sakatlığı ya da engeli bulunmamak.