Sözleşmeli Personel Alım İlanları

YÖK Sözleşmeli Uzman Alımı Başvurular Sona Eriyor

YÖK Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Sona Eriyor?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), tarafından 15 Nisan 2016 tarihinde verilen ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) resmi internet sitesinden de yayımlanan personel alımı için başvuru işlemleri 30 Nisan 2016 tarihinde sona erecek.

Yükseköğretim Kurulu 4 sözleşmeli personel alımı için genel şartlar şu şekilde belirtilmişti ; Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı genel koşulları taşımak ve 35 yaşından gün almamış olmak. b) Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış olmak ya da en az iki yıl askerlik ile ilişkisi bulunmamak.

Yükseköğretim (YÖK)  kurulu 4 sözleşmeli uzman alımı ilanında özel şartlar  

a) Dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans programlarından mezun olmak veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak. b) Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmak ve KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak. c) İngilizce dilinden KPDS, YDS’den veya dengi uluslararası geçerliliği bulunan ve YÖK tarafından kabul edilen belgelerden en az (B) düzeyinde puan almış olmak. d) Eş zamanlı çeviri yapabilecek düzeyde yabancı dil (İngilizce) yeterliliğine sahip olmak.