Spor ve Güzel Sanatlar Lisesi Öğretim Programında Değişiklik Yapıldı
Üst politika belgeleri ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda eğitimin tüm kademelerindeki müfredat, temel becerileri içerecek şekilde güncellenmesi ve etkin bir rehberlik sistemi oluşturulmasına yönelik ortaöğretim kurumlarında okutulmakta olan ortak ve seç
Üst politika belgeleri ve ilgili mevzuatlar doğrultusunda eğitimin tüm kademelerindeki müfredat, temel becerileri içerecek şekilde güncellenmesi ve etkin bir rehberlik sistemi oluşturulmasına yönelik; ortaöğretim kurumlarında okutulmakta olan ortak ve seçmeli derslerin öğretim programlarının sadeleştirilmesi, güncellenmesi ve geliştirilmesi çalışmaları devam ediyor.
Bu kapsamda, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarından güzel sanatlar liseleri ile spor liselerinin öğretim programlarının tamamı ilk kabulünden bu yana ilk kez güncellendi. Bu çalışmada, tarihsel, kültürel, dini ve milli hassasiyetlerimiz gözetilerek iki okul türü için toplamda 43 olan program sayısı 102´ye çıkarılarak ders sayısında çeşitlendirmeye gidildi ve haftalık ders çizelgelerinde de önemli değişiklikler içeren bir düzenleme yapıldı.
40 ders için güncelleme çalışmaları sürüyor
Öğretim programlarını değerlendirme, güncelleme ve geliştirme çalışmalarında mevzuata uygunluk, içeriğinin bilimsel ve dil yeterliği ile görsel-tasarım açısından yeterliği, tarihsel, kültürel, dini ve millî hassasiyetler bağlamında bir hazırlık stratejisinin yanı sıra AB ve OECD ülkeleri ile ABD, Japonya gibi ülkelerde uygulanan öğretim programları ve ders kitaplarının hazırlanma, geliştirme ve uygulanmasına yönelik inceleme ve araştırma raporları, öğretmenlere Sanal ortamdan sunulan anketler, illerden istenen zümre raporları, akademisyenlerden istenen bireysel raporlar, çalıştaylarda uygulanan anketler, üniversitelerden istenen görüşlerinin alınmasına yönelik çalışmalar da yapıldı.
Ortaöğretim kurumlarında okutulan 40 dersin öğretim programının değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve güncellenmesi çalışmaları için alan uzmanları ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilmek üzere 5 çalıştayın yapılması planlandı. Gerçekleştirilen ilk 3 çalıştay sonunda planlanan 40 dersten 18 dersin öğretim programı çalışmaları tamamlandı.
Kalan 22 dersin öğretim programı geliştirme ve güncelleme çalışmaları bu yılın aralık ayı sonuna kadar tamamlanarak, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunumu yapılacak.
Kamupersoneli.net | Ankara
Bakmadan Geçme





