Spor

2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası- Sakarya'da düzenlenecek

Sakarya’da düzenlenecek 2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası, Sakarya’nın tanıtımı açısından büyük önem arz etmektedir.

2020 Dağ Bisikleti Maraton Dünya Şampiyonası projesinin amacı;

24-27 Eylül 2018 ve 24-27 Eylül 2019 tarihlerinde World Tour kategorisinde yapılacak olan ve 24-27 Eylül 2020 tarihinde ise dünya şampiyonası kategorisinde düzenlenecek organizasyon, olimpiyat oyunlarından sonra dünyanın en prestijli organizasyonu olarak gösterilmektedir.

Tüm ülkeler bu organizasyonda şampiyonluk formasını alabilmek için mücadele vermektedir. Dünya şampiyonu formasını giymeye hak kazanan sporcular, bir sonraki dünya şampiyonasına kadar (bir yıl süre ile), UCI takviminde bulunan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yapılan tüm müsabakalarda ülkemizde kazandığı formayı giyecektir. Bu anlamda organizasyon öncesi, organizasyon yılı ve sonrası için de Türkiye’deki şampiyonanın izlerinin devam etmesi, ülkemiz ve Sakarya’nın tanıtımı açısından büyük önem arz etmektedir.

Red Bull TV, UCI TV, Euro Sport kanallarının da canlı olarak yayınlayacağı organizasyon için, Yeni Sakarya Stadyumunda olimpiyat oyunları formatında açılış seremonisi gerçekleştirilecektir. Toplamda, yurt dışından iki bin konuğun katılacağı organizasyonda, TV kanalları sayesinde iki gün boyunca 7 saate yakın canlı yayın yapılacaktır. Yaklaşık bin 500 sporcunun yarışacağı organizasyona, 60 bin seyircinin katılımı beklenmektedir.

Proje, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir.