Spor

90.Gazi Koşusunu Kazanan At Sahibine 2 Milyon 129 bin lira kazandırdı

At yarışlarında 90. Gazi Koşusu’nu Ahmet Güzelocak’ın sahibi olduğu, Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı “Graystorm” adlı safkan kazandı.

Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilen, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği 2 bin 400 metre çim pistteki yarışı 2.30.50’lik derecesiyle “Graystorm” önde tamamladı.

Üç yaşlı 22 İngiliz safkanın mücadele verdiği Gazi Koşusu’nda ikinciliği A. Melih Kura’nın sahibi olduğu, Akın Sözen’in jokeyliğindeki “Temsil”, 2.30.58’lik derecesiyle aldı. 1927’den beri yapılan yarışta üçüncülüğü Eray Hazar’ın sahibi olduğu, Gökhan Kocakaya’nın jokeyliğindeki “Cooger” 2.30.61 derecesiyle elde etti. Yıldırım Gelgin’in sahibi olduğu, Özcan Yıldırım’ın jokeyliğini yaptığı “Victory Is Ours” ise 2.30.70’lik derecesiyle dördüncü sırada geldi.

Gazi Koşusu’nda birinci olan “Graystorm”un sahibi Ahmet Güzelocak’a kupayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik verirken, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise atın antrenörü Mehmet Yücel’e ödülünü sundu.

Jokey Ahmet Çelik ise ödülünü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nusret Yazıcı takdim etti.

– Şampiyon atın sahibi 2 milyon 129 bin lira kazandı

Koşuda birinci olan “Graystorm”un sahibi Ahmet Güzelocak, yarış ikramiyesi ve kaydiye ücretleriyle 2 milyon 129 bin lira para ödülünün de sahibi oldu. 

Gazi Koşusu’nda toplamda 3 milyon 648 bin lira ikramiye dağıtıldı.

Koşuda ikinci olan “Temsil”in sahibi A. Melih Kura 540 bin lira para ödülü kazanırken, üçüncü “Cooger”ın sahibi Eray Hazar 270 bin, dördüncü “Victory Is Ours”un sahibi Yıldırım Gelgin de 135 bin lira para ödülü elde etti. 

– Jokey Çelik, üst üste 2. kez kazandı

90. Gazi Koşusu’nu “Graystorm” isimli safkanla birinci bitiren jokey Ahmet Çelik, üst üste ikinci kez bu başarıyı kazandı.

“Renk” isimli safkanla 89. Gazi Koşusu’nun da kazananı olan jokey Çelik, yarış sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Her jokeye kısmet olmayacak önemli bir başarı. İki sene üst üste Gazi Koşusu’nu kazandım. Tabii ki atıma güveniyordum ama tüm katılımcılar iddialıydı. Şu anda gerçekten çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

AA
Kamupersoneli.net