Spor

Barcelona eski başkanı Josep Lluis Núñez öldü

22 yıl Barcelona’ya başkanlık yapan Josep Lluis 87 yaşında öldüğü, başkanlığını yaptığı kulüp tarafından duyuruldu. Daha önce vergi kaçırma ve rüşvet suçlarından 2-3 ay hapis yatan Barcelona eski başkanı Josep, Katalonya’da Generalitat de Pujol’a erişimi reddetmesine rağmen 22 yıldır hüküm sürdüğü ilk spor tüzel kişiydi .

Eski FC Barcelona genel başkanı Josep Lluís Núñez Pazartesi günü büyük İspanyol basınının bildirdiğine göre 87 yaşında öldü. 1978 ile 2000 yılları arasında İspanyol üst kulübünün en uzun süredir görev yapan patronuydu.

Núñez, Barselona’yı harika yapan kişi olarak görülüyor, çünkü işadamının altında kulüp, hem sportif hem de finansal olarak güçlü bir büyüme yaşadı. Başkanlık yaptığı 22 yıllık dönemde Barcelona, ​​İspanya’nın yedi katı şampiyonu oldu.

Buna ek olarak, 1992’de eski antrenör Johan Cruijff altında Avrupa Kupasının zaferi kutlandı (Ronald Koeman’ın golüyle Sampdoria’ya karşı 1-0) ve II. Avrupa Kupasında dört kez ele geçirildi. Kulüpte Núñez’in saltanatı altında 27 ödül aldı.

Núñez 1988’de Cruyff’u antrenör olarak görevlendirdi ve çeşitli çatışmalardan sonra 1996’da efsanevi “14 numara” nı görevden aldı. Antrenör Louis van Gaal (1997-2000) sandalyenin altında da çalıştı.