Spor

Beşiktaş Duran Toplarda Boş Durmuyor

  UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’le 1-1 berabere kalan Beşiktaş, bu sezon duran toplarda etkili olduğu kadar yediği gollerle de dikkati çekiyor. 


Sezonun geride kalan bölümünde Spor Toto Süper Lig’de 13, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ise 2 kez fileleri havalandıran Beşiktaş, bu gollerin 6’sını duran top organizasyonlarından buldu. Siyah-beyazlı ekibin lig ve Şampiyonlar Ligi’nde yediği 8 golün 5’i de duran toplardan geldi.

Ligde Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor ile oynadığı maçlarda penaltılardan iki gol kaydeden Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında da kullanılan serbest vuruşta Hugo Rodallega’nın ters kafa vuruşuyla golü buldu.

Süper Lig’in 5. haftasındaki Galatasaray derbisinde Marcelo Guedes’in kornerden gelen topu filelere göndermesiyle rakibi karşısında gol atan siyah-beyazlı ekip, aynı maçtaki beraberlik sayısını ise bir köşe vuruşunda Galatasaray savunmasının topu uzaklaştıramaması üzerine kaydetmişti.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki ilk maçında Benfica deplasmanında bir puanı Anderson Talisca’nın uzatma dakikalarında frikikten attığı golle alan Beşiktaş, ikinci müsabakasında Dinamo Kiev karşısında da Ricardo Quaresma’nın serbest vuruşundan gol sevinci yaşadı. 


– Duran toplardan 5 gol yedi

Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında bu sezonki ilk golünü penaltıdan yiyen Beşiktaş, 2’nci haftada ise Atiker Konyaspor’un korner organizasyonuyla attığı golle 2-2 beraberliğe razı oldu.

Siyah-beyazlı ekip, 3. haftadaki Kardemir Karabükspor karşılaşmasında da köşe vuruşundan gelen topu uzaklaştıramadı ve Abdou Razack Traore’nin ayağından bir gol yedi.

Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray ile oynanan derbide Wesley Sneijder’in kullandığı köşe vuruşunda Eren Derdiyok’un golünü önleyemeyen Beşiktaş, son olarak UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Dinamo Kiev karşılaşmasında da duran topta kalesini gole kapayamadı.

Ukrayna temsilcisini Vodafone Arena’da konuk ettiği maçta 1-0 öne geçen siyah-beyazlılar, karşılaşmanın ikinci yarısında Serhiy Rybalka’nın kullandığı serbest vuruşta Andrei Tsygankov’un golünü engelleyemedi ve bir duran topta daha kalesinde gol gördü. 

Beşiktaş, duran toplardan yediği gollerle ligde 4 puan bırakırken, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de 2 puanlık avantaj yitirdi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA