Spor

Egzersiz yapmadan kilo alımı nasıl önlenir

Festival sezonunda, insanların bel kuşakları, kendi kontrol kontratları olarak genişleme eğilimindedir.

Yiyecek ve içecek serbestçe akarken, kısıtlama yetersizdir ve hareketsiz etkinlikler boldur. Ve rahatladığımızda, rüzgara karşı dikkatli davranırız ve ikinci bir yardım için geri döneriz.

Festival kilo alımı o kadar yaygındır ki çalışan bir şaka haline gelmiştir; Ancak, ciddi bir tarafı var.

Obezite , Amerika Birleşik Devletleri’nde büyümekte olan bir sorundur ve kalıcı yaşam tarzı değişimleriyle tersine çevrilmesi, çoğu insan için işe yaramaz gibi görünmektedir.

Ortalama olarak, insanlar her yıl 0,4–1 kilogram (0,9-2,2 pound) kazanıyor ve bunun yüzde 50’ye kadarı Noel gibi tatil dönemlerinde gerçekleşiyor .

Obeziteye yeni bir yaklaşım?

Araştırmalar, tatillerde kilo aldığımızda, tinsel ağaçtan çıkınca nadiren kaybetmeyi başardığımızı göstermiştir. Yıllar geçtikçe, bu tür mevsimsel kilo alımı artar.

Yakın tarihli bir çalışmanın yazarları, yılın bu zamanını hedeflemenin obezitenin etkisini azaltmanın yenilikçi bir yolunu sunabileceğine inanmaktadır. Kilo alımının en önemli olduğu zamanlara odaklanarak, genel olarak yıllık kilo alımını yavaşlatmak mümkün olabilir.

Kış Ağırlık İzleme Çalışması sonuçları BMJ’de bu ayın başlarında yayınlandı .

Birmingham Üniversitesi Uygulamalı Sağlık Araştırma Enstitüsü ve İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi Spor, Egzersiz ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden bilim adamları bu deneyi gerçekleştirdi.

Özellikle, nispeten kısa ve anlaşılır bir müdahalenin Noel üzerinden kilo alımını azaltıp azaltmayacağını anlamak istediler. Bunu öğrenmek için, 2016 ve 2017 Noellerinden hemen önce katılımcı topladılar. Toplamda 272 kişi; Yüzde 78’i kadın, yüzde 78’i beyazdı.

Araştırmacılar ilk ağırlık ölçümlerini Kasım ayında aldı ve ardından Ocak ayında takip etti.

Müdahale

Araştırmacılar katılımcıları müdahale grubu ile kontrol grubu arasında paylaştırdı. Müdahale grubu üyelerinden ağırlıklarını haftada en az iki kere, tercihen daha sık olmasına rağmen kaydetmeleri istendi.

Araştırmacılar, müdahale grubundaki katılımcıları, ağırlıkları ve zaman içinde nasıl değiştiğini düşünmeleri için teşvik etti. Yazarların açıkladığı gibi, müdahale “enerji tüketiminin sınırlandırılmasını teşvik etmeyi amaçladı.”

Ayrıca, katılımcılara kilo yönetimi hakkında ipuçları verildi ve tükettikleri her yemeğin kalorisiniyakmak için ne kadar fiziksel aktivite yapmaları gerektiğine dair bilgilerle birlikte şenlikli yiyeceklerin bir listesi verildi . Örneğin, bir kıymalı turtada bulunan kalorileri yakmak 21 dakika sürer .

Kontrol grubu ise sadece sağlıklı yaşam hakkında bir broşür aldı.

İşe yaradı mı?

Etkileyici değişkenler için verileri ayarladıktan sonra, araştırmacılar müdahale grubundaki bireylerin kontrol grubundakilerden daha az kilo aldığını tespit etti – ortalama 0,49 kilogram (1,1 pound) daha az.

Müdahale grubundakiler ayrıca, kalori alımlarını kontrol grubundan daha fazla sınırlamayı başararak daha fazla kısıtlama gösterdi.

Kilo alımı arasındaki fark araştırmacıların umduğundan daha küçük olmasına rağmen, sonuçlar hala heyecanlı.

Tatil mevsimi yıllık bir olay olduğu için, insanlar her yıl yalnızca az miktarda kilo almayı önlese bile, bir ömür boyu önemli miktarda artış sağlayabilir.

Yazarlar çalışmalarında bazı eksikliklere dikkat çektiler. Örneğin, nispeten küçük bir insan grubunu içermekteydi ve takip süresi oldukça kısaydı. Ancak, sonuçlar izlemeyi hak ediyor. Yaşam tarzı değişikliği zordur, ancak kilo yönetimine odaklanan daha kısa süreli patlama bazı insanlar için daha başarılı olabilir.

Yazarlar, bulgularının “tatil gibi yüksek riskli dönemlerde nüfusun kilo almasını önlemek için sağlık politika belirleyicileri tarafından göz önünde bulundurulması gerektiğine” inanıyorlar.