Spor

Engelli Yüzücünün Hedefi Madalya ( Kızılay Engelli Yüzücüye Destek Verdi )

Türk Kızılayı Sağlık Grubunun yürüttüğü “Engelleri Spor ile Aşalım Yaşama Bağlanalım” kampanyası kapsamında, Eroğlu’nun sağlık kontrolleri, Türk Kızılayı Anıttepe Tıp Merkezinde yapılacak. 


Tıp merkezini ziyaret eden Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonasında sırt üstünde dünya üçüncüsü Eroğlu, Rio 2016 Olimpiyatları Paralimpik Oyunları öncesi sağlık kontrolünden geçti.


Türk Kızılayı Sağlık Grubu Stratejik Pazarlama Birim Yöneticisi Urcun Canel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya çapında Türk bayrağını dalgalandıran ve kendi başarılarından söz ettiren Beytullah Eroğlu ile yeni bir projeye başladıklarını anlattı.


Canel, Eroğlu’nun başarılardan gurur duyduklarını ifade ederek, “Amacımız farkındalık yaratmak. Engellerin aslında engel olmadığını ve engellerimiz olsa bile çoğu insanın yapamayacağı şeyleri yapabileceğimizi göstermek. Beytullah bizim için burada bir idol. Benim oğlum da yüzücü ve Beytullah onun da idollerinden biri.” diye konuştu.


Projeyi, Milli Sporcu Eroğlu’nun yönlendirmeleri doğrultusunda yürütmeyi planladıklarını aktaran Canel, “Beytullah, dünya üçüncüsü ve Avrupa Şampiyonu olarak 1 Eylül’de Olimpiyatlara gidecek, Türk bayrağını dalgalandıracak. Beytullah’ın yönlendirmeleri ve istekleri doğrultusunda, engelli yaşam ve sporun bütünleşmesi konusunda farkındalık yaratmak adına çalışmalar yapacağız.” dedi.


Canel, Beytullah Eroğlu’nun Türk Kızılayı Anıttepe Tıp Merkezinde olimpiyatlar öncesi sağlık kontrolünden geçtiğini belirterek, “Önemli olan, Beytullah’ın burada olması ve bize vereceği fikirler. Çünkü gerçekten çoğu insanın yapamayacağı başarılara imza atmış bir kardeşimiz. Kendisiyle gurur duyuyoruz. Onun yönlendirmesiyle esas amacımıza ulaşmak için bir aradayız.” ifadelerini kullandı.

“Madalyayla dönmeyi hedefliyorum”

Böyle bir projede yer almasında emeği geçenlere teşekkür eden Beytullah Eroğlu ise hedefleri arasında olimpiyat şampiyonluğu ve bütün engellileri dışarı çıkarmak olduğunu söyledi.


Kendisine böyle bir sağlık desteğinin ilk kez verildiğini dile getiren Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Çok mutluyum. Bu sağlık desteğini verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Eksiklerimi tamamlayarak, olimpiyatlara daha hızlı ve sağlam adımlarla hazırlanıp, madalyayla dönmeyi hedefliyorum. 2012 Londra Paralimpik Oyunlarında çok az bir farkla kaybetmiş ve olimpiyat yedincisi olmuştum. İnşallah bu olimpiyatlarda da aynı şeyi yaşamam. Olimpiyatlar her 4 yılda bir yapılıyor, bir 4 yıl daha yaşar mıyız bilemiyorum ama ben yaşadığım sürece ülkemizin bayrağını göklerde dalgalandırma sözü vermiştim. İnşallah bu Olimpiyatlar’da da bayrağımızı dalgalandırmak için son süratle çalışıyoruz. Ufak bir sakatlığım var ve sağ olsun Türk Kızılayı Anıttepe Tıp Merkezi bu konuda destek oluyor, o sakatlığı da aştıktan sonra daha hızlı hazırlanıp, bayrağımızı dalgalandıracağız.”


Kamupersoneli.net | Ankara