Spor

EURO 2016 Türkiye Gruptan Nasıl Çıkar? En İyi Üçüncü Nasıl Belirlenir?

EURO 2016 Grup karşılaşmalarına kötü başlayan Türkiye ilk iki maçında galibiyet alamaması hatta gol bile atamaması büyük hüsran yarattı. Peki A Milli takımımız gruptan nasıl çıkar. Bir üst tura çıkmak için son şansımız. Hangi durumlarda Türkiye üst tura çıkar? Hangi durumlarda turnuvaya veda ederiz? Cevaplar haberimizin devamında.

21 Haziran Salı günü (Bugün) EURO 2016 grup karşılaşmalarında son maçına çıkacak olan ay-yıldızlı takımımız Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelecek. Gruptan çıkma şansı ince hesaplara kalan kalan Türkiye’de en büyük hedef Çek Cumhuriyetini yenmek. Ay-yıldızlı takım, iki maçta Hırvatistan ve İspanya’ya karşı aldığı yenilgiler sonrasında 0 puanla grubun dibine demir attı. Ancak gruptan çıkma şansı halen bulunan Türkiye için her şey bitmiş değil.


Grup maçları sonucunda en iyi puan ve averaja sahip 4 takımın çıkacağı turnuvada Türkiye’nin hala şansı bulunuyor. 0 puanla -4 averaja sahip olan millilerin Çek Cumhuriyeti’ni yenmekten başka çaresi bulunmuyor.

Arnavutluk Sürprizi İhtimalleri Azalttı

Euro 2016 A Grubu karşılaşmasında Romanya’yı 1-0’lık sürpriz sonuçla yenen Arnavutluk’un bu çabası bizim için iyi olmadı. 3 puana sahip olan ve -2 averaja yükselen Arnavutlar’ın önüne geçmemiz için Çekler’i en az iki farklı skorla geçmemiz gerekecek.

Şu anda -4 averaja sahip olan Türkiye, rakibini 2-0, 3-1 gibi sonuçlara yenmesi halinde averajını -2’ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk’tan daha çok attığı için rakibini geride bırakacak.

İtalya ve Belçika Maçları Belirleyici Olacak


Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşılaşmasından galibiyetle ayrılması durumunda diğer B, C, E ve F Grubu’ndaki sonuçlara bakacak. İtalya’nın ve Belçika’nın maçları ise tur yolundaki şansımız konusunda daha belirleyici maçlar olacak. İtalya, İrlanda Cumhuriyeti’ne, Belçika ise İsveç’e kaybetmezse Çek Cumhuriyeti’ne karşı alacağımız iki farklı galibiyet bizim bir üst tura çıkmamızı sağlayacak.

Kamupersoneli.net  | Ankara