Spor

Galatasaray-Beşiktaş Maçı İptal Mi Ediliyor? Atılan Golde Kural İhlali Var Mı? TFF Açıkladı

Spor Toto Süper Ligin 32. Haftasında dün Galatasaray-Beşiktaş derbisi Türk Telekom Arena’da oynandı. Galatasaray için Avrupa Kupaları yolunda, Beşiktaş için Spor Toto Süper Ligi Şampiyonluk yolunda kritik bir öneme sahip maç Beşiktaş’ın Alman Yıldızı Mario Gomez’in attığı golle 0-1 tamamlandı. Bitime iki hafta kala maç fazlasıyla ezeli rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde lider.

Şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan alan Beşiktaş kalan iki maçta da puan kaybı yaşamadan özlediği şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Derbi İptal Olur Mu?

Derbide dakikalar 76’yı gösterirken Mario Gomez’in attığı gol esnasında esnasında sahada taraftar olması ve golde kural ihlali olması iddiaları üzerine TFF bir açıklama yaptı.

TFF tarafından yapılan açıklama “Futbol kurallarına göre akına müdahale olmadığı için golün iptal edilmesi söz konusu olmadığı” açıklandı.

Futbol kuralları gereği atağa herhangi bir müdahale olmadığı için pozisyonun devam kararı doğru diyen TFF, sahaya bir top dahi girse maçı durdurun açıklamalarının da sahibi. Tüm Türkiye bu golün doğru olup olmadığını konuşuyor. TFF’nin açıklaması karşısında Fenerbahçe Kulübü’nün nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

 

Bir Yorum