Spor

Galatasaray'ın Avrupa Kupalarından Men Cezası CAS'ta İptal Olur Mu?

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasıyla ilgili olarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS) yaptıkları başvuru nedeniyle, 16 Haziran Perşembe günü duruşma yapılacağını açıkladı. 


Florya Metin Tesisleri’nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Dursun Özbek, geride kalan dönemde faaliyetlerini en fazla etkileyen olayın, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu tarafından verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası olduğunu vurgulayarak, CAS başvurusundaki son durum hakkında bilgilendirmede bulundu.

UEFA tarafından verilen cezayla ilgili olarak hukuk yollarını henüz tüketmediklerinin altını çizen Özbek, “Bu cezanın tebliğinin hemen ertesinde CAS’a başvurmuştuk. CAS’tan, duruşma gününün 16 Haziran Perşembe günü olduğu bilgisi geldi. Galatasaray’ın bugün geldiği mali yapıyı da ortaya koyup, iyileşmeyi göstererek, cezanın tekrar incelenmesini isteyeceğiz. Kötü giden bir mali yapı sonrası verilen ceza var. Yeni yönetimle anlayışın değiştiğini, zararların telafi edilmeye başlandığını ve bu yönetimin verilen cezada iyileştirmeyi hak ettiğini düşünüyorum. Ayın 16’sındaki duruşmada bazı şeylerin değişebileceği ümidi taşıyorum. Ben ve ekibim, davanın müdahili olarak yer alacağız.” diye konuştu.

“Hesapsız yapılan harcamadan feragat edeceğiz”

Özbek, UEFA’nın verdiği cezayla, futbol takımı harcamalarının da 65 milyon avroyu aşmamasını istediğini aktarırken, kadro planlamalarıyla ilgili olarak, şunları söyledi:

“UEFA, sportif faaliyetlerin bir mali disiplin içinde yürütülmesi, yıllık sporcu ödemelerinin 65 milyon avroyu geçmemesi gerektiğini vurguladı. Biz de futboldaki harcamaları planlarken, 65 milyon avronun altına nasıl inebileceğimiz konusunda çalışma yapıyoruz. Şu anda takımımızın yıllık maliyeti 70 milyon avro mertebesinde. Kontratları bulunan 40’a yakın sporcunun bir kısmından kurtulmak için çaba sarf edeceğiz. Maalesef sözleşmesi biten oyuncumuz çok az. UEFA kriterleri çerçevesinde giderleri aşağı çekmek zorundayız. Başarıdan değil, hesapsız yapılan harcamalardan feragat edeceğiz. Önümüzdeki sezon futbolda daha efektif, daha başarılı, performansı daha yüksek bir kadro kurmak için kolları sıvadık. Bu amaçla bir kadro oluşturmaya çalışacağız. Mevcut 40’a yakın sporcunun büyük kısmı, kirada, oynamıyor ya da sakat. Bunlardan kurtulmanın yollarını arayacağız.”

Futbol olarak geride kalan sezonda istedikleri performansın uzağında kaldıklarını aktaran başkan Özbek, “Sonunda, en azından üzüntülü bir sezonun telafisi mahiyetinde, Ziraat Türkiye Kupası’nı, rakibimizi yenerek kazandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

“Basketbolda bütçe artacak”

Dursun Özbek, Galatasaray Basketbol Şubesi’nde bütçenin gelecek sezon artırılacağını açıkladı.

Geride kalan sezon basketbol şubesi için 41,5 milyon lira harcandığını belirten Özbek, yeni sezonda bu rakamın 51 milyon liraya çıkarılacağını dile getirerek, “Futboldan sonra en yüksek harcaması olan branşımız basketbol. Bu sezonu başarılı geçirdiğimizi söyleyebilirim. Erkeklerde ULEB Avrupa Kupası şampiyonu olduk ve THY Avrupa Ligi’nde oynama hakkı elde ettik. Daha pahalı bir lig ve bütçe oluşturulması lazım. Her ne kadar kadınlarda biraz daha tasarruf planlasak da erkeklerde THY Avrupa Ligi nedeniyle bütçemizi kuvvetlendirmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Galatasaray Odeabanak’ın 6 milyon dolarlık bir bütçeyle ULEB Avrupa Kupası’nı kazandığını anlatan Özbek, “Yeni sezon için bütçesini 9 milyon dolara çıkarmak istiyoruz.  Aradaki 3 milyon dolarlık farkı da sponsorlar üzerinden karşılamayı planlıyoruz. THY Avrupa Ligi’nde de başarıyla mücadele edecek bir kadro oluşturacağız.” şeklinde görüş belirtti.

AA
Kamupersoneli.net  | Ankara