Spor

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı'nın Kampı Yarın Sona Eriyor

Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı’nın kampı, Kocaeli’de devam ediyor.
Gebze Spor Salonu’ndaki kampta, Türkiye’yi 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda temsil edecek Mesme Taşbağ ve Ecem Taşın’ın da aralarında bulunduğu kadın judocularla partner sporcular yer alıyor.

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Görme Engelli Kadın Judo Milli Takımı Teknik Direktörü Şengül Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na hazırlandıklarını belirterek, kamptaki sporcularla yaklaşık 2 yıldır çalıştığını söyledi.

Dünya judosu ve sporcularının analizini çıkarıp buna göre antrenman modelleri belirlediklerini ifade eden Demiral, güçlü ve zayıf oldukları alanları belirleyerek bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Demiral, sporcuya özel metotlar geliştirdiklerini anlatarak, “Sporcularımızın hazırlanmasında teknik seviyesi yüksek olan Türkiye Judo Federasyonu Ümit, Genç kategorisindeki sporculardan yardım alıyoruz. Sporcularımızı yarıştıracak sporcu bulamadığımız için uluslararası normal judo müsabakalarında yarıştırıp, test müsabakalarına giderek onları hazırladık. Sporcuları psikolojik olarak hazırlayarak olimpiyat sürecine soktuk.” ifadelerini kullandı.

Gören judocularla yaptıkları müsabakalarda alınan altın madalyaların kendilerine öz güven sağladığını dile getiren Demiral, olimpiyatlara planladıkları şekilde hazırlandıklarını bildirdi.

Demiral, “Sporcularımıza güveniyoruz, amacımız Rio’dan altın madalyalarla dönmek” diyerek, sporcuların bunu yapabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Milli takımın Kocaeli’deki kampı, yarın sona erecek. 

Kamupersoneli.net | AA