Spor

İspanya Türkiye Maçı İçin Favori "İspanya" Dediler

  2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı (EURO 2016) takip eden yabancı gazeteciler, D Grubu’nda yarın İspanya ile karşılaşacak Türkiye’yi favori görmediklerini söyledi.


EURO 2016 maçlarının oynandığı şehirlerden Lyon’da Türkiye’nin gruptaki durumuyla ilgili AA muhabirine değerlendirmede bulunan Portekiz’in Record gazetesi temsilcisi Pedro Ponte, Hırvatistan’a 1-0 kaybedilen maçta izlediği ay-yıldızlı takımın zaman zaman zorlanmasına karşın defansının etkili bir mücadele ortaya koyduğunu belirterek, “Türkiye orta saha ve forvette bir türlü istediği etkinliğe kavuşamadı. Orta saha ve özellikle de forvette sıkıntılar gözlemledim. Forvetteki problem giderilse daha etkili sonuçlar alabilirler.” diye konuştu.

Türkiye’ye İspanya karşısında fazla şans tanımayan Ponte, “Bana göre bu maçın favorisi yüzde 80 İspanya.” değerlendirmesinde bulundu.

Ay-yıldızlıların İspanya ile daha iyi mücadele etmesi için topa fazla sahip olması ve çok koşması gerektiği üzerinde duran Ponte, “Türkiye topu iyi saklayabilir ve çok koşarsa maçta istediği sonucu alabilir. Türkiye bu maçta gol atar ama büyük ihtimalle İspanya kazanır.” ifadelerini kullandı.

Ponte, Türkiye Milli Takımı’nda en etkili gördüğü futbolcuların Arda Turan ile Hakan Çalhanoğlu olduğunu da dile getirdi.



– Motokawa: “Türkiye’nin en çok aksayan yanı hücum hattı”



Japon gazeteci Etsuko Motokawa, Türkiye’nin Hırvatistan karşısında dağınık bir oyun ortaya koyduğunu, bunun sebebinin de motivasyon eksikliği olduğunu ifade etti.

Türkiye Milli Takımı’nı ve futbol kulüplerini yakından takip ettiğini belirten Motokawa, Fatih Terim’in çok iyi bir teknik direktör olduğunu ancak Hırvatistan karşısında iyi bir taktikle futbolcuları sahaya süremediğini ileri sürdü.

Son yıllarda Türk futbolunun önemli aşama geçirdiğini kaydeden Motokawa, “Türkiye’nin en çok aksayan yanı hücum hattı. İspanya maçında Türkiye’nin hücum oyuncularına büyük görev düşecek.” şeklinde konuştu.

İspanya’nın geçmişe göre çok iyi oynamadığını, gruptaki ilk maçında karşılaştığı Çek Cumhuriyeti’ni son dakikalarda bulduğu golle yenebildiğini hatırlatan Motokawa, “Tüm gazeteciler ve yorumcular, İspanya-Türkiye maçında favori olarak İspanya’yı görüyor. Bence de öyle fakat Türkiye forvette etkili performans sergilerse maça ortak olabilir. Fatih Terim çok iyi bir teknik direktör ve bunu yapabilecek tecrübeye sahip diye düşünüyorum.” yorumunu yaptı.



– Garcia: “Türkiye için çok zor bir maç olacak”



Alman Basın Ajansının (DPA) İspanyol muhabiri Ignacio Encabo Garcia, Türkiye’nin İspanya ile yapacağı maçın ay-yıldızlı ekip açısından çok zorlu geçeceğini belirtti.

Maçın yapılacağı Nice şehrinde AA muhabirine değerlendirmede bulunan Garcia, “Türkiye için çok zor bir maç olacak çünkü Hırvatistan karşısında ilk maçını kaybetti. İspanya ise Çek Cumhuriyeti’ni yenerek önemli bir öz güven kazandı.” diyerek görüşlerini aktardı.

Türkiye’de Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu’nun sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Garcia, “Bana göre Türkiye’nin Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu gibi yıldızlarının daha çok ön plana çıkması gerek. Bu oyuncuların ve takımın topu daha çok ayağında tutması ve hücumda daha organize olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



– “İspanya, her maç aynı şekilde oynuyor”



Garcia, İspanya’nın az pozisyona girdiğini ancak bunları değerlendirerek, başarılı olduğunu söyledi.

Çek Cumhuriyeti maçında oyunun mutlak hakimi olmasına rağmen az pozisyona girdiğinin hatırlatılması üzerine İspanyol gazeteci, “İspanya, her maç aynı şekilde oynuyor. Iniesta ve Silva gibi oyuncularla topu tutmaya ve pas yapmaya özen gösteriyor. EURO 2012 finalinde 4-0 kazanmış olabiliriz ama ondan önceki turlarda 0-0, 1-0 gibi skorlar var. Kazandığımız Dünya Kupası’nda da tek gollü galibiyetler var. İspanya’nın oyun anlayışı topu ayağında tutup, az pozisyona girmek ama bunlardan birini atabilmek.” şeklinde görüş belirtti.

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque’nin Türkiye maçında kadro değişikliğine gidebileceğini vurgulayan Garcia, “Çek Cumhuriyeti maçının ilk 11’inde bulunan Fabregas’ın yerine Alcantara’nın, Nolito’nun yerine de Pedro’nun oynamasını bekliyoruz. Onun dışında takımın ilk 11’inde değişiklik olacağını düşünmüyoruz.” diye konuştu.



– “Arda için çok zor bir sezon oldu”



İspanyol gazeteci Garcia, Barcelona’da forma giyen Arda Turan’ın zor bir sezon geçirdiğini savundu.

Milli futbolcunun Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle yarım sezon forma giyemediğini hatırlatan Ignacio Encabo Garcia, şunları kaydetti:

“İspanya’da birçok insan Arda’nın neden Atletico Madrid’den Barcelona’ya transfer olduğunu anlamadı çünkü Atletico Madrid’de ön plana çıkan bir oyuncuydu ve takımın yıldızıydı. Her maç neredeyse 90 dakika oynardı ve takım için çok önemliydi. Barcelona’da ise Messi, Neymar ve Suarez gibi yıldızlar var ve her maç oynuyorlar. Arda’nın oynaması için zor koşullar vardı. Barcelona’nın da 6 aylık transfer yasağı bulunuyordu. Bu yüzden yarım sezon forma giyemedi. Bu koşullardan dolayı Arda için çok zor bir sezon oldu.”

AA
Kamupersoneli.net