Spor

Kayserispor: Hep birlikte kenetlenme vaktidir

Bedir, yaptığı yazılı açıklamada, maddi sıkıntılara ilave olarak Spor  Toto Süper Lig’de son 7-8 haftadır takımda sportif başarısızlık yaşandığını  vurguladı.

Sakat oyuncu sayısının fazlalığından dolayı teknik heyetin kadro  kurmakta zorlandığını belirten Bedir, şunları kaydetti:

“Çok iyi ve güçlü bir kadro kurup, ciddi hedeflerle lige başlayan  takımımız, ilk 4 haftada üstün bir performans göstermiş, gerek bireysel oyuncu,  gerekse takım açısından Türkiye’de konuşulur hale gelmişti. Fakat, 5 maçtan sonra  peş peşe gelen ve her geçen hafta üzerine 2-3 oyuncunun eklenmesiyle 10-11  sayısına çıkan sakat ve cezalı futbolcularımız nedeniyle teknik ekibin eli, ayağı  bağlanmıştır. Böyle olunca kötü sonuçlar gelmiş, moral-motivasyon dibe vurmuştur.  Son 5 maçımızda 12-13 kişiyi zor bir araya getirebilmiş, son Alanya maçında ise A  takımından ancak 11 oyuncu elimizde kalmıştır. Yedek kulübesinde tamamı  altyapıdan gelen 5 oyuncumuz bulunurken, isimlerini bile birçok takım arkadaşı  bilmiyordu. Yani çok eksiktik. Buna rağmen, yenilgiyi hele hele 5-0’lık skoru  kabul etmemiz asla mümkün olamazdı. Üstelik hem Galatasaray maçı öncesi hem de  Alanya maçı öncesi şahsi gayret ve katkılarımızla oyuncularımızın tamamına ciddi  bir ödeme yapıldı. Kadromuz, darda olsa bize yakışanı yapmalı, bu neticeyi  almamalıydık. Altından kalkması zor bir sonuç, biz yöneticileri de, teknik heyeti  de, ciddi rahatsız etmiş  ve acilen bir şeyler yapılması kanaati oluşmuştur.”

“Hep birlikte kenetlenme vaktidir”

Aytemiz Alanyaspor maçı sonrası teknik heyet ve oyuncularla geniş bir  toplantı yaptıklarını aktaran Bedir, “Oyuncular ile yaptığımız detaylı  görüşmelerde problemlerin kaynağında  1. sırayı üst üste gelen  sakatlık ve  cezalar almıştır. Futbolcular, kötü gidiş ve özellikle son maçtaki negatif  performansları için öncelikli olarak kendilerini sorumlu tutmuşlar, çalışma  şekilleri veya hocalarıyla iletişim konusunda bir sıkıntı iletmemişlerdir.  Oyuncular maddi konularda zaman zaman sıkıntı yaşadıklarını ancak yönetimin bu  konudaki gayretlerini takdir ettiklerini ve ilerleyen dönemde bu sıkıntıların da  aşılabileceğini söylemişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Bedir, taraftar desteğine her zamankinden daha fazla ihtiyaçları  olduğunun altını çizerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Tüm Kayserispor sevdalıları inanmalıdır ki, kötü sonuçlara en çok içi  yanan başkanınız ve bir ağabeyiniz olarak sizlerin, şehrimizin ve otostop yaparak  Alanya’ya kadar maça gelen  gençlerimizin üzülmesine sebep olan hoca, oyuncu,  yönetici her kim olursa olsun gözünün yaşına bakmam, gereğini yaparım. Şu an  yaptığımız olması  gerekendir. Bundan sonra her ayrıntı değerlendirilecektir.  Büyük taraftarımız, önümüzdeki ilk maçtan itibaren hocamızı, oyuncularımızı  bağırlarına basmalıdır. Başkan, yönetim, teknik heyet, oyuncu grubu ve büyük  taraftarımızın hep birlikte kenetlenme vaktidir.”