Spor

Mourinho Galatasaray'ın Rakibi Oluyor! Benfica'nın Hedefi

Transferlere odaklanan Galatasaray, ligde olduğu kadar Avrupa’da da ileriye gidecek bir kadro oluşturmak istiyor. Öte yandan sarı-kırmızılıların rakibi de boş durmuyor.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Galatasaray’ın rakibi olan Portekiz’in Benfica takımında alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Rui Vitoria’nın görevine son verildi. Benfica kulübünden yapılan yazılı açıklamaya göre, görev yaptığı 3,5 sezonda kulübe 2 lig şampiyonluğu, 1 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Süper Kupası ve 1 Portekiz Lig Kupası kazandıran Rui Vitoria’ya teşekkür edildi.

Benfica son olarak ligin 15. haftasında deplasmanda Portimonense’ye 2-0 yenilerek, 4. sıraya düşmüştü. Rui Vitoria’nın yerine geçici olarak, kulübün ikinci takımını çalıştıran Bruno Laje getirildi. Galatasaray’ın rakibi ile ilgili Portekiz basınında flaş bir haber yayınlandı.

Benfica, teknik direktörlük görevinde Manchester United’dan ayrılan Jose Mourinho’yu getirmek istiyor.

55 yaşındaki Mourinho teknik direktörlük kariyerine 2000 yılında ülkesinin Benfica takımında başlamıştı.

Porto’da asıl parlamasını yapan dünyaca ünlü teknik adam Porto’daki başarılarının ardından Chelsea ile Avrupa’ya açıldı ve herkesin tanıdığı bir teknik adam oldu.

Manchester United’da yıllık 15 milyon Euro kazanan Portekizli teknik adamın bu ücretini karşılayamayacak durumda olan Benfica, Mou ile sezon sonuna kadar bir anlaşma yapmak istiyor.

Jose Mourinho, Benfica’dan gelecek teklife olumlu yanıt vermesi durumunda UEFA Avrupa Ligi’nde Galatasaray’ın karşısına çıkabilir.

Mourinho geçtiğimiz günlerde Portekiz Süper Ligi’nde Vitoria de Setubal – Santa Clara maçını seyretmişti.

Galatasaray ve Benfica UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçını 14 Şubat Perşembe Günü TT Stadı’nda oynayacak.