Spor

Robben'in yeni adresi!

Sezon sonunda Bayern Münih’ten ayrılacak olan Arjen Robben’in kariyerine hangi takımda devam edeceği merak konusu haline geldi.

Fanatik’in haberine göre; daha önce Türkiye’deki büyük kulüplerle de ismi anılan Robben’e en ciddi teklifin, 2002-2004 yıllarında oynadığı ülkesi Hollanda’nın önemli ekibi PSV Eindhoven oldu. 34 yaşındaki yıldızın, teklife sıcak baktığı konuşuluyor. 

İLK YARIYI KAPATTI

Bayern Münih Teknik Direktörü Niko Kovac, düzenlediği basın toplantısında Robben’in bacağındaki kas ağrılarından şikayet ettiğini belirterek, “Robben, bu yarı sonuna kadar forma giyemeyecek. Başka bir -şey olma riski de var. Devre arası ona iyi gelecek.” diye konuştu.

Kovac, 34 yaşındaki Robben’in Katar’da yapılacak devre arası kampında takımla çalışmalara başlayacağını kaydetti.

Birjen Robben Kriyeri

Birjen Robben ve Franck Ribéry , farklı kariyer rotalarında Bayern Münih’e katıldı. Robben, Hollandalı Louis Van Gaal’ın onu Bundesliga’ya getirmesiyle sadece 25 yaşındaydı, ama sanki daha uzun süredir etrafta kalmış gibi görünüyordu. Eredivisie’de ve Hollanda’da Euro 2004’te PSV Eindhoven için oynarken dikkat çeken Robben, aynı yaz Chelsea’ye katıldı ve José Mourinho kulübe geçti. Birlikte üç sezonda, arka arkaya Premier League başlıkları da dahil olmak üzere her türlü yerli onurunu kazandılar.

Robben’in İngiltere’deki başarısı onu İspanya’daki ilk sezonunda 2007-08’de La Liga kazandığı Real Madrid’e götürdü. Pep Guardiola’nın Barcelona takımının yeni egemen güç haline gelmesiyle, Bernd Schuster ve daha sonra Juande Ramos işe alındı ​​ve daha sonra Real Madrid tarafından hızlıca ateş edildi. Ramos Bernabéu’da sadece altı ay sürdü, fakat Robben’i sol kanattan sağa doğru hareket ettirdiğinde bir şey çok önemliydi. Sol ayak oyuncusu Robben kısa süre sonra en etkili silahını buldu: kanattaki savunmacılara koşup içeri girdi ve uzak köşeye doğru ateş etti.

Barcelona, ​​Robben’in Real Madrid’i harekete geçiren İspanya’daki ikinci sezonunda dokuz puan kazandı. Kaká, Karim Benzema ve Cristiano Ronaldo geldi; dışarı çıktı Hollandalı oyuncular Robben, Wesley Sneijder ve Klaas-Jan Huntelaar. Bayern Münih , Robben’in ilk tercihi değildi; Bundesliga, Real Madrid’den sonra geri adım attı.