Spor

Stephen Curry'den NBA Rekoru

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) play-off karşılaşmalarında, Batı Konferansı yarı finalinde Portland Trail Blazers’ı uzatma sonunda 132-125 yenen Golden State Warriors, seriyi 3-1’e getirdi. 


NBA play-off maçlarına 2 maçla devam edildi. Portland Trail Blazers, Batı Konferansı yarı final 4. karşılaşmasında Golden State Warriors’ı konuk etti. G.S.Warriors, all-star oyuncusu Stephen Curry’nin, Houston Rockets ile oynanan ilk tur serisinin 4. karşılaşmasında dizinden sakatlandığı 24 Nisan’dan bu yana ilk kez forma giydiği mücadeleyi, uzatma sonunda 132-125 kazanarak seride 3-1 üstünlük sağladı.

Kenardan oyuna dahil olarak 40 sayı, 9 ribaunt ve 8 asistle oynayan Curry, sahanın en skor ismi oldu. Curry, uzatmada kaydettiği 17 sayıyla da bu alandaki NBA rekorunu kırdı.

Evinde oynayacağı 5. maç öncesi büyük avantaj elde eden G.S. Warriors’ta, Draymond Green 21 sayı, 9 ribaunt, 5 asist, 7 blok, 4 top çalma, Klay Thompson ise 23 sayı ile oynadı.

Trail Blazers cephesinde Damian Lillard’ın 36 sayı, 10 asist, 6 ribaunt, C.J. McCollum’un 24 sayı ve El-Faruk Aminu’nun 18 sayı, 13 ribauntluk performansı yenilgiyi önlemeye yetmedi.

Heat Seriye Denge Getirdi

Toronto Raptorslı Jonas Valanciunas ve Miami Heatli Hasan Whiteside’ın, 3. maçında sakatlanarak seriyi kapattığı Doğu Konferansı’ndaki yarı final mücadelesinde, konuk ettiği Raptors’ı uzatmalarda 94-87 mağlup eden Miami Heat, seride durumu 2-2’ye getirmeyi başardı.

Normal sürenin bitmesine 12.6 saniye kala attığı turnikeyle maçın 83-83’lük skorla uzatmaya gitmesini sağlayan Heat’in all-star oyuncusu Dwyane Wade, 30 sayıyla takımını sürükledi. Goran Dragic ve Joe Johnson de takımlarına on beşer sayılık katkıda bulundu.

5. maça seyircisi önünde çıkacak Toronto Raptors’ta, yedek oyuncular Terrence Ross ve Cory Joseph on dörder sayı ile skora katkıda bulundular. Valanciunas’tan boşalan pivot mevkiini doldurmaya çalışan Bismack Biyombo, 13 sayı ve 13 ribauntla “double double” yaptı. All-star oyun kurucu Kyle Lowry ise mücadeleyi 10 sayı, 9 asist, 7 ribaunt ve 4 top çalmayla tamamladı.

NBA play-off karşılaşmaları tek maçla devam edilecek.

Kamupersoneli.net  |  Ankara