Spor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Mohammed Bin Salman Manchester United'ı Alacak Mı?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman’ın İngiltere Premier Lig devi Manchester United’ı satın alacağı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü.

Bin Salman’ın bu satın alma için 3,8 milyar sterlin ödeyeceği ileri sürülürken, Salman cephesinden konu ile ilgili yanıt geldi.

Salman’ın basından sorumlu bakanı Turki al-Shabanah, Manchester United ile bir görüşmenin olduğunu belirterek bunun kulüp satın alma ile bir alakasının olmadığını belirtti.

Açıklamada Suudi Arabistan’a ait “The Public Investment Fund” ile Manchester United arasında bir sponsorluk görüşmesi olduğu ve henüz bir sonuç alınamadığı kaydedildi.

Öte yandan Al-Shabanah, “Veliaht Prensi Mohammed Bin Salman’ın Manchester United’ı almak istediği yönündeki haberler tamamen yanlıştır” beyanatında bulundu.

Manchester United’ın Amerikalı sahipleri Glazer ailesi, kulübü 14 yıl önce 790 milyon sterline satın almışlarıdı.2018 Ekim ayında, Manchester United’ın satılacağı yönündeki haberler üzerine Glazer ailesi kulübü hiçbir bedele elden çıkarmayacağını duyurmuştu.

İstanbul’daki Suudi Konsolosloğu’nda gerçekleşen Cemal Kaşıkçı cinayetinden dolayı Salman, dünya kamuoyunun tepkisini çekti. Suudi hükümeti cinayeti doğrularken, öldürme emrini Mohammed bin Salman’ın vermediğini savunuyor.