Spor

UEFA 2021-2022'de kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva düzenleyecek

UEFA’dan son dakika kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva duyurusu.. UEFA 2021-2022 sezon arasında yeni bir turnuva düzenleyecek. Kulüpler düzeyinde olacak olan turnuvayı, UEFA yetkilileri detaylar hakkında bazı bilgiler verdi. 

UEFA 2021-2022’de kulupler düzeyinde yeni bir turnuva hakkında detaylar geliyor…

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre 2021-2022 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’ne ek olarak üçüncü bir turnuva hayata geçirilecek.

Kaynak: UEFA Kulüpler düzeyinde yeni bir turnuva düzenleyecek

Yeni turnuvada 32 takım, dörderli 8 grupta mücadele edecek ve karşılaşmalar perşembe günleri oynanacak. Gruplarını lider tamamlayan takımlar, doğrudan son 16 turuna kalacak. Grupları ikinci sırada bitiren ekiplerle UEFA Avrupa Ligi gruplarında üçüncü olan takımlar, yeni turnuvanın play-off turunda yer alacak ve yoluna son 16 turunda devam edecek.
Gruplardan sonra eleme usulüyle oynanacak maçların ardından turnuvanın şampiyonu belirlenecek.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üçüncü turnuvasının şampiyonu, bir sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi’ne katılma hakkı kazanacak.

UEL2, geçici unvan

Yeni yarışma, UEL2’nin geçici unvanına sahip olacak ve formatı dört takımdan oluşan dört gruba sahip olacak, ardından 16, çeyrek final, yarı final ve final turu olacak. Sekizinci saatlerden önce, her grubun saniyeleriyle ‘Avrupa Ligi’nin grup aşamasının üçüncüsü arasında bir replika oynanacaktır.

Bu UEL2, 15 hafta boyunca 141 maça sahip olacak ve final şampiyonu gelecek sezonun ‘Avrupa Ligi’ne katılacak. Yarışmada yeni maçlar Perşembe günleri oynanacak . Bu nedenle, ‘Şampiyonlar’ Salı ve Çarşamba günü oynanmaya devam ederken, ‘Avrupa Ligi’ ve yeni yarışma Perşembe günleri ilke olarak 17.30’da (İspanyol yarımadası zamanında) kurulan ek bir şeritle paylaşılacak .

“Kulüp yarışmalarının tüm finalleri aynı haftada oynanacak: Çarşamba (yeni yarışma), Perşembe (‘Avrupa Ligi’) ve Cumartesi (‘Şampiyonlar Ligi’), UEFA İcra Komitesinin basın açıklamasının ardından yeni rekabetin formatını ve erişim listesini onaylamak.

Avrupa Ligi inceliyor

“Avrupa Ligi’nde ve yeni yarışmadaki tüm kulüpler için daha yüksek bir asgari mali teminat da dahil edildi ve 2019’da mali dağıtım ve dayanışma ödemeleri hakkında daha ayrıntılı bilgiler ve isim sonu gibi diğer detaylar kapatılacak. Yarışma, katsayı sistemi, ticari kavram ve turnuvaya ilişkin ayrıntılı kurallar “, yansıtıldı.

“Ayrıca, 2021-2024 yarışma döngüsünün bir parçası olarak,” Avrupa Ligi “de aynı formatta optimize edilecek ve grup aşamasının ikinci sırasındaki sekizinci ile elemenin üçüncü sıradaki elemeleri arasındaki sekizinci aşamada ek bir eleme turu da dahil olacak. ‘Şampiyonlar’ grubunun fazı, UEFA notunu sonuçlandırdı.