• Haberler
  • Ekonomi
  • Tapu'da Yeni Dönem! Şirketler Web-Tapu Uygulamasına Dahil Edildi

Tapu'da Yeni Dönem! Şirketler Web-Tapu Uygulamasına Dahil Edildi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde hizmete sokulan Web-Tapu uygulaması kullanılmaya devam ediyor.E-devlet üzerinden giriş yapılan söz konusu uygulamaya taşınmaz sahipleri günün her saatinde tapu dairesine gitmeye gerek

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz aylar içerisinde hizmete sokulan Web-Tapu uygulaması kullanılmaya devam ediyor.

E-devlet üzerinden giriş yapılan söz konusu uygulamaya taşınmaz sahipleri günün her saatinde tapu dairesine gitmeye gerek kalmadan bilgisayar veya akıllı telefonlarından son derece hızlı ve güvenli şekilde tapu müracaatı yapabiliyorlar.

Söz konusu taşınmaz sahipleri işleme dahil edilen evrakların her aşamasında nerede olduğu veya ne gibi işlemleri gerçekleştirildiğinin takibini ise SMS ile yapabilirken tapu harçları da sistem aracılığıyla tahsil edilmekte.

Söz konusu alım- satım yapmak isteyen taşınmaz sahipleri, tapu dairesine gerek kalmadan Web-Tapu üzerinden tamamlayarak, sadece imza atıp tapusunu almak üzere tapu dairesine gidiyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamalarda ise;

Şu anda tüzel kişiliklerin yani şirketlerin de Web-Tapu üzerinde işlem yapmasının önünü açtık.

Bunu teyit ettikten sonra artık Web-Tapu üzerinde tüzel kişilikler de işlem yapar hale geldiler. Hatta eskiden şirket temsilcisinin imza sirküsü isteniyordu.

Yetkili kişinin o olup olmadığını teyit etmek için. Artık imza sirkülerini de istemiyoruz, direkt Web-Tapu üzerinden teyidini sağlıyoruz" dedi.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme