- Haberler
- Personel Alımı
- Taşeron İşçiler Kadro Düzenlemesi Kapsamında Sözleşmeli Kamu Personeli Kadrosuna Atandılar
Taşeron İşçiler Kadro Düzenlemesi Kapsamında Sözleşmeli Kamu Personeli Kadrosuna Atandılar
Hatırlanacağı üzere devlete bağlı kurumlarda çalışan taşeron işçiler, çalıştıkları kamu kurumlarında kadroya alınmalarına dair düzenleme kapsamında 4/D statüsünde işlerine kadrolu olarak devam ettiler.Ancak Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin
Hatırlanacağı üzere devlete bağlı kurumlarda çalışan taşeron işçiler, çalıştıkları kamu kurumlarında kadroya alınmalarına dair düzenleme kapsamında 4/D statüsünde işlerine kadrolu olarak devam ettiler.
Ancak Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme kapsamında yapılan bir açıklamada 953 kişinin sözleşmeli personel olarak yani 4/B statüsünde kadroya alındıklarını duyurdu.
TAŞERON İŞÇİLER SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLARAK KADROYA ALINDI
Devlet Personel Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan duyuruda özelleştirme uygulamaları kapsamında toplam 953 personelin kadroya alındığı duyuruldu. Bu personellerinin 72'sinin idari büro görevlisi, 881'inin ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atandığı açıklandı.
DPB Tarafından Yayımlanan Duyuru Metni
Özelleştirme uygulamaları kapsamında iş akitleri sona eren sürekli işçi ve geçici işçiler için 26 Ekim 2018 tarihinde Devlet Personel Başkanlığında atama kurası düzenlenmiştir. Düzenlenen kura ile; 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Ek 9 uncu maddesi gereğince, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca tespit edilip isimleri kamu kurum ve kuruluşlarına atama teklifleri yapılmak üzere liste halinde Başkanlığımıza bildirilen toplam 953 hak sahibinden 72’ si İdari Büro Görevlisi, 881’ i ise İdari Destek Görevlisi unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına atanmaya hak kazanmıştır.
Kamupersoneli.net - ANKARA
Bakmadan Geçme





