- Haberler
- Ekonomi
- Taşerona Bayram İkramiyesi Ücreti Ne Kadar Ödenecek? 4/D'li KHK İle Kadroya Geçen Taşeronlara Enflasyon Farkı ve İlave Tediye Ödemesi Ne Kadar Yapılacak?
Taşerona Bayram İkramiyesi Ücreti Ne Kadar Ödenecek? 4/D'li KHK İle Kadroya Geçen Taşeronlara Enflasyon Farkı ve İlave Tediye Ödemesi Ne Kadar Yapılacak?
Taşeron işçilere asgari ücret maaş zammının yapılıp, yapılmayacağı merak ediliyor.Milyonlarca vatandaş tarafından 'kadroya geçen taşeron işçilere enflasyon farkı ve ilave tediye ödemesi ne kadar' sorusuna cevap aranıyor.
Taşeron işçilere asgari ücret maaş zammının yapılıp, yapılmayacağı merak ediliyor.
Milyonlarca vatandaş tarafından "kadroya geçen taşeron işçilere enflasyon farkı ve ilave tediye ödemesi ne kadar" sorusuna cevap aranıyor.
2018 yılı içerisinde aileleriyle beraber milyonlarca vatandaşı ilgilendiren taşeron işçilerin kadro geçişleri tamamlanmıştı ve bu konuda gelir artışı ve özlük haklarında iyileştirme yapılmıştı.
İLAVE TEDİYE ÖDEMESİ NE ZAMAN?
Tediyelerin ilk ödemesi ise 31 Ocak 2019 tarihinde gerçekleştirilmişti ve söz konusu ikinci tediye ödemesi ise 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.
TEDİYE NEDİR?
Tediye ödemesi, genel ve katma bütçeli kamu kurumlarının sermayelerinin yarıdan çoğunun devlete ait olan şirketler ve kurumlarıyla beraber belediyelerde çalışan işilerin personel ücret sistemleri kapsama alınmaksızın her yıla göre aylık olarak devlet tarafından veriliyor.
KADROYA GEÇEN İŞÇİLERE ZAM YAPILACAK MI?
Belediye çalışanı 1311 işçi gerçekleştirilen yeni sözleşmeyle beraber yüzde 37 oranında zam aldı ve sosyal haklar ile yardımlardan faydalandı.
Diğer yandan Çorum Belediye Başkanı Gül kent içerisinde düzenlenen törende yaptığı açıklamada ise en düşük işçi yevmiyesinin 88 Türk Lirasından 99 Türk Lirasına çıkarıldığını ve zam görüşmelerinin hem belediye ve hem de işçilerin taleplerine göre hesaplanarak gerçekleştirildiğini ifade etti.
KADROYA GEÇEN TAŞERON İŞÇİ ASGARİ ÜCRET ZAMMI ALACAK MI?
Taşeron işçiler zam ve ikramiyeleri merak ediyor.
Türkiye'de pek çok belediye tarafından maaşlarda ve ikramiyelerde zam yapıldı ve iyileştirmeler gerçekleştirildi.
Diğer yandan taşerondan kadroya geçenlerle alakalı olarak Çorum Belediyesinde işçilere yüzde 37 zam yapıldı ve ikramiyelerde ise yüzde 420 zam yapıldığı açıklandı.
ZAM HAKKINDA YENİ AÇIKLAMA
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan yeni bir açıklama geldi ve kadroya geçen kadrolu işçilere yönelik zam hakkında;
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay kadroya geçen sürekli işçiler ile belediye şirketlerine geçen işçilerin aldıkları zam miktari ile ilgili olarak Yüksek Hakem Kurulu'na tepki göstererek yeni düzenleme istedi ve açıklamasında;
"Özellikle Yüksek Hakem Kurulu var taşeronlardaki arkadaşlarımıza ilk 6 ay 4, ikinci 6 ay 4, üçüncü 6 ay 4, dördüncü 6 ay 4. Enflasyonun 25'in olduğu bir yerde 4,4 uymuyor.
Yeni bir düzenlemeye yapması gerekiyor. Ülkeyi yönetenler diyor ki 'İşçileri enflasyona ezdirmiyoruz' ama bu Yüksek Hakem Kurulu ezmenin ötesinde işçi falan kalmıyor ortada" dedi.
.
.
Bakmadan Geçme





