Teknoloji

AKN Nedir? Türk Telekom AKN Paketleri Sınırsız Olacak!

Bugün Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun ev sahipliğinde bir basın toplantısı düzenleyen Türk Telekom, 1 Ocak itibariyle limitsiz internete geçiş yapacağını duyurdu. Limitsiz internet duyurusundan önce Türk Telekom’un güncel verilerini de paylaşan Dursun, son 12 ayda 4 milyondan fazla yeni müşteri kazandıklarını da belirtti.

Türk Telekom’un toplamda 45 milyon müşteriye ulaştığını da dile getiren Dursun, son 12 ayda 20 milyar TL gelir elde ettiklerini de paylaştı. Sahada 33 bini aşkın çalışana sahip olduklarını da sözlerine ekleyen Dursun, Türk Telekom’un Türkiye’nin hazinesine 86 milyar TL katkı sağladığını da aktardı.

Türk Telekom’un ülkenin her köşesine yatırım yaptıklarını da belirten Dursun, 2005 yılından bu yana 33 milyar TL‘yi aşkın yatırım yaptıklarını da paylaştı. Toplamda 10,7 milyon haneye internet hizmeti sunduklarını da paylaşan Dursun, ülkenin en büyük 500 şirketinin hepsinin Türk Telekom’u tercih ettiğini de sözlerine ekledi.

Hiçbir ek ücret ödenmeyecek

Fiber seferberliği başlattıklarını ve 100 km olan fiber ağlarını 275 km‘ye çıkardıklarını da belirten Dursun, şu an yüzde 53 seviyelerinde olan fiber kullanım oranlarının yüzde 70’lere çıkacağına inandıklarını da belirtti. 1 Ocak 2019 itibariyle tüm kullanıcılarının hiçbir ek ücret ödemeden otomatik olarak limitsiz internete geçiş yapacağının müjdesini de veren Dursun, yeni gelecek müşteriler için ise avantajlı kampanyalar sunacaklarını da paylaştı.

Kısacası 1 Ocak itibariyle tüm Türk Telekom kullanıcıları taahhüt çerçevesinde limitsiz internete geçiş yapacaklar ve taahhütlerinin bitiş tarihine kadar hiçbir ek ücret ödemeyecekler. Yeni gelecek kullanıcılar ise 60 TL‘den başlayan fiyatlarla Türk Telekom’un limitsiz paketlerinden yararlanabilecek.

AKN NEDİR?

Adil Kullanım Noktası (AKN); paketinizde yer alan aylık download (indirme) %100’e ulaşılması halinde, ayın geri kalan günlerinde internet erişim hızının düşürülmesini ifade etmektedir. Bu uygulama şebeke kaynaklarından tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesini amaçlamaktadır.

Bulunulan ay içinde AKN’nin aşılmaması durumunda erişim hızında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Adil kullanım noktanız %100’e ulaştığında AKN sonrası hız, seçtiğiniz paketin bağlantı hızına göre, tablodaki gibi değişmektedir.

Bir Yorum

  1. O alt yapi 10 ilde yok.o kadar başarılar ki arap bile tokatladi gitti.simdi bankalar finanse ediyor.pehhh

  2. Port yok diyor eve internet cektiremiyoruz çok mu uzun suruyor bu sorun ? Başka türlü yer açmanın falan yolu yok mu internet bağlatmak icin?

  3. Port yok diyor eve internet cektiremiyoruz çok mu uzun suruyor bu sorun ? Başka türlü yer açmanın falan yolu yok mu internet bağlatmak icin?