Teknoloji

Apple' dan Büyük Hamle! McLaren' i Satın Aldı

 Apple, bomba gibi bir iddiayla gündeme oturdu. 

Dünyaca ünlü otomobil markası McLaren’ i satın almak istediği öne sürülen Apple’ ın sıradaki hamleleri merak ediliyor. Bilindiği üzere yakın tarih içerisinde; yenilenebilir enerji kaynakları, otonom sürüş teknolojileri, Mercedes işbirliği gibi konularla karşımıza çıkan Apple’ ın yakın tarihte de McLaren’ i satın almak istediği öne sürülüyordu.

Teker teker tüm sektörleri ele geçirmeye çalışan Apple’ ın teknoloji ve yazılım noktasında bütün kaleleri kendi tekelinde bulundurmaya çalıştığı dedikoduları yayılmaya çoktan başlamışken, önemli bir gelişme gerçekleşti.

Apple, McLaren’ i 2 Milyar $ karşılığında satın aldı.

Ayrıca elektrikli ve otonom sürüş teknolojisini kullanarak üretmek istediği arabalar nedeniyle de iddiaların doğruluk payı yüksek görünüyordu. Apple, McLaren’ i almayı başarabilirse o hayalini kurduğu otomobillerin üretimine ve AR-GE çalışmalarına yöneleceğinin söylentileri de doğruluk kazandı. Apple otonom teknolojisi için çalışmalara başladı.

Bu gelişmenin ardından Apple otonom sürüş teknolojisi ve otomobil sektörünün peşini bırakmayacağının garantisini veren Apple, rüya otomobillerin üretimine önemli gelişmeler kazandıracak.
Kamupersoneli.net | ANKARA