Teknoloji

Aylık 10 bin TL ile 50 bin TL Maaş Veriyorlar! Sponsorluk Anlaşmaları Peş Peşe Geliyor

Dünya genelinde viral olan ve Türkiye’de özellikle son yıllar içerisinde hızlıca gelişen pazarlardan olan e-spor heyecanı devam ediyor. Gelir rakamları son bir yıl içede 700 milyon dolara çıkarken bu rakamın net 422 milyon doları sponsor ve reklamlardan geliyor.

E-spor dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de heyecanını koruyor. 2017 yılında 600’den fazla olduğu ifade edilen sponsorluk anlaşmaları imzalandığı ve yoğun ilgiden oyuncuların nasiplendiği biliniyor.

Habertürk’ün haberine göre; Ülkemizde Riot Games tarafından Türkiye’de de düzenlenen League of Legends (LoL) oyunu e-spor ligine aralarında Turkcell, Vestel’in yanı sıra; Vodafone, Ülker ve Media Markt gibi dev firmaların yer aldığı markalar destek vermekte.

Markalar tarafından yoğun ilgi elbette bununlada sınırlı olmadı ve türkiye Şampiyonluk Ligi içerisinde yer alanm 8 takıma sponsor olan markalar ve şirket sayıları 40’ı aştı.

Haftalık ve sezonluk olarak giriş çıkış yapan sponsor sayısı 70’e çıkıyor. Türkiye genelinde formlara girmenin yıllık net ücreti 150 bin dolar seviyesinde. Bu pazarın bu kadar çok markanın ilgisini çekmesi sebepleri ise oyuncu sayısı ve seyirci sayısı.

E- Spor sorulduğu zaman ilk akla gelen elbette oyuncuların ne kadar kazanç elde ettiği oluyor ve gelen detaylar göre Türkiye’de bulunan oyuncular net olarak 10 Bin Türk Lirası ve 50 Bin Türk Lirası arasında rakamlar kazanmaktalar. Dünya genelinde çok kazananlar ise genelde Güney Koreli oyuncular olurken ailelerin ilerisini getiremeyeceği ifade ettikleri bu sektörde firmalar tarfından sigorta maaş gibi imkanların yanı sıra bütün seyahat ve bakım masraflarının üstlenildiği biliniyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA