Teknoloji

Bilgisayarlarınızın Temizliği Performanslarını Etkiliyor

 Bilgisayar kullananlar için çok can sıkıcı problemlerden bazıları olan; aniden kapanma, takılma veya yavaşlama gibi problemlerden kurtulmak için oldukça işe yarar bir kaç yöntem bulunuyor. Bu yöntemler sebepleri ve uygulanış şekilleriyle beraber sıralanırsa aşağıdaki şekilde bir liste oluşacaktır:

1. Fan temizliği: Bilgisayar parçalarına ve özellikle fanlara kaçan tozlar, fanın dönüş hızını hatta tamamen kapanmasını dahi sağlayabiliyor. Dolayısıyla tozları temizlemek başarılı bir soğutma yapılarak, bilgisayarın ısınma probleminin ortadan kaldırılmasına olanak tanıyor.

2. İşlemci temizliği:
İşlemcilerin üzerinde yer alan soğutucular ile, işlemci arasındaki yüzey temasında bir macun bulunur. Bu macun kuruduğunu zaman temizlenip, tekrar sürülmelidir. Bu sayede hava akışı engellenecek, soğutma tam anlamıyla sağlanacaktır.

3. Dosya temizliği:
Bilgisayarda kullanılmayan program, dosya veya tarayıcı önbellekleriyle ilgili geniş çaplı bir temizleme yapılmalıdır. Eski işletim sistemi güncellenmeli, mümkün mertebe kayıt defteri düzenleyicileri yardımıyla da kayıt defterlerindeki bozulmalar ortadan kaldırılmalıdır.

4. Mekan kullanımı:
Bilgisayarlarınızın kasalarını mutlaka sıkışık alanlardan ziyade hava giriş çıkışı yapabilecek ortamlarda tutun. Kapalı kutular veya dolaplar içerisinde yer alan kasalar, toz giriş çıkışına izin vermeseler de aynı işlemi hava sirkülasyonu için de uygulayacaklardır.

Kamupersoneli.net | ANKARA