Teknoloji

Bilim İnsanları Bilgiyi 8 Km Öteye Işınladılar

Bilim ve teknoloji dünyasına yönelik oldukça heyecan ve hayret uyandıracak bir gelişme yaşandı. Sürdürdüğü çalışmalar sonrasında, bilgiyi 8 km öteye ışınlamayı başaran bilim insanları; bilgi güvenliği, kuantum bilgi hızı ve daha birçok konuda umut ışığı yaktı.

Yaptıkları çalışmalar neticesinde bilginin 8 km öteye ışınlandığını aktaran bilim insanları, bir film içerisinde geçen sistemden ilham alarak yürüttükleri projede; çalışmalarını gerçekleştirdiler ve nihayet can alıcı gelişmeler yaşanmaya başladı.

Fiber optik ağ kullanarak, herhangi bir müdahale, fiziksel nesne kullanmadan gerçekleştirilen bu ışınlama işlemi çerçevesinde, kuantum internet işlemlerinin yapı taşı olabilecek bir adım atıldığı ifade ediliyor. Fiber optik ağ kullanarak 8km lik epey uzunca bir mesafeye gerçekleştirilen bu ışınlama işleminin, daha birçok sektörü ve teknoloji faaliyetini etkisi altına alması bekleniyor.

Özellikle bilgi güvenliğinin üst düzey sınırlarda yer aldığı taşınma işlemlerinde; son derece etkili çözümler sunacak bu çalışmaların devam etmesini bekliyoruz. Gerçekleştiğinde, bilgi güvenliği konusunda inanılmaz adımlar atarak, savunma sanayi ve teknoloji üzerinde çağ atlatacak gelişmelerin yaşanacağıysa zaten kesin gibi duruyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA