Teknoloji

Bilim Kurgu Filmleri Gerçek Oluyor! Parmağınızdan Telefon Görüşmesi Yapmak İster Misiniz?

Bilim kurgu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz teknolojiler artık yavaş yavaş hayatımıza girmeye başladı. Işın kılıçları, lazerler derken şimdide sıra telefon görüşmelerini parmakla yapmaya geldi. Fonlama platformu KickStarter üzerinde başlatılan ve epey ses getiren bu proje, gerçeğe dönüşmek için sürenin tamamlanmasını bekliyor. 

Rekor denilebilecek düzeyde bir bağış toplayan ve hayata geçmek için sabırsızlanan projenin detayları şu şekilde:

Telefonunuz çalıyor, telefonuzu işaret parmağınıza kulağınıza götürerek cevaplandırıyor, sesleri de işaret parmağınızdan duyuyorsunuz. Kolunuza takılan bir bant yardımıyla gerçekleştirilen bu imkan, insan vücudu üzerinden ses dalgalarının iletilmesine olanak sağlıyor. Daha sonra da karşımıza aşağıdaki şekilde, bilim kurgu filmlerini aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor.

 


Teknoloji ve bilim dünyasını epey yukarılara yükseltecek bu proje, belki bir çok projenin de hayata geçirilmesi kapsamında önemli bir rol oynuyor. Tanıtımında kullanan kişilerin deneyimlerine ve yüzlerindeki ifadelere de yer verilen Sgnl – Make Phone Calls with Your Fingertip isimli proje şuan itibariyle 1,128,511 $ bağış toplamış durumda. 12 gün sonra dolan proje süresi kapsamında, üretimine başlanacak ve belki de çok yakın bir zaman sonra herkes tarafından kullanılmaya başlanacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA