Teknoloji

BTK, Adil Kullanım Kotasının Kaldırılmasına İlişkin Anketi Yayımladı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), adil kullanım kotası (AKK) sürecine ilişkin kamuoyuna açık bir anket yayımladı. Kota ile ilgili yeni tasarı kapsamında, 2018 yılı içerisinde bazı durumlarda yapılan harcamalar kotaya dahil edilmeyecek, işleme alınmayacaktı.

Kota problemi ortadan kalkacak mı?

BTK, konuyla ilgili adımı atmış; bizlerde kamupersoneli.net olarak ilgili haberi sizlere ulaştırmıştık. Bu haberimiz kapsamında kotanın mevcudiyetini koruyarak, işlevinde değişikliğe gidilmesi yönünd bir kanının mevcut olduğunu iletmiştik. Bu tasarı kapsamında da gece 02:00 saatleri ve sabah 08:00 saatleri arasında yapılan internet harcamaları kotaya dahil edilmeyecek. Bu sayede de kota problemine karşı ek bir düzenleme gelmiş olacak.

Ayrıca ilgili düzenlemenin bir kısmı mobil interneti de kapsıyor. Bu tarafta ise mobil kullanıcıları sevindirecek bir haber yer alıyor. Kotanın dolması nedeniyle düşürülen hızın, minimum 128 KB olması gerektiği düşünülmüş. Dolayısıyla operatörler artık 128 KB’ ın altında internet hızı sağlayamayacaklar.