Teknoloji

Clonera, Türkiye Pazarına Girdi

 Bilgi teknolojileri sektöründe bütünleşik iş sürekliliği, yönetilen hizmetler ve profesyonel hizmetler alanlarında kurumların ihtiyaçlarına cevap veren Clonera, Türkiye pazarına girdi.


Clonera Bilişim Hizmetleri AŞ Genel Müdürü Evren Ballı, şirketin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kurumların artık dijitalleşmesi, dijitalleşirken de riskten arındırılması gerektiğini belirterek, “Anılarımız bile artık dijitalde. Ben bile zaman zaman eşime ‘bu fotoğraf çok güzel oldu, bunu bastıralım, dijital belaların ne yapacağı belli olmaz’ diyorum. Bir sabah uyanıp bütün anılarınızın yok olduğunu düşünün.” ifadelerini kullandı. 

Bu duruma şirketler açısından bakıldığında uluslararası bir araştırmaya göre, verisini kaybeden şirketlerin yüzde 93’ünün en geç 5 yıl içerisinde faaliyetine devam edemediğine dikkati çeken Ballı, çünkü böyle bir durumda şirketlerin dijital hafızalarını, itibarlarını kaybederek müşterilere hizmet veremediklerini anlattı. 

Türkiye’nin önde gelen ilk 100 şirketi arasında referanslarımız mevcut


Ballı, şirketlerin Clonera’dan önce riskleri bertaraf etmek için çok ciddi maliyet yatırımı yapmaları gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Biz bütünleşik bir iş sürekliliğini Clonera ile yaptık. Ulaşılabilir fiyatlarla müşteriler iş sürekliliğine sahip olabilecek. Türkiye’nin önde gelen ilk 100 şirketi arasında referanslarımız mevcut. 1500’den fazla sanal sunucuyu Clonera ile korur durumdayız. Bu koruma sadece veri koruması değil, eskiden olduğu gibi ‘verilerin yedeğini alıyorum’ demek şirketler için yeterli değil, anında çalışabiliyor olmaları lazım. Müşterilerine hizmet vermeye devam etmeleri lazım.

Öncelikli hedefimiz bu sistemlere, insan kaynağına yatırım yapamayan küçük, orta boy ve büyük işletmelere hazır platformu sunmak. Türkiye’deki kurumların dijital felaketlerle uğraşmaması gerektiğini düşünüyoruz. Biz Clonera’yı sadece Türkiye sınırları içinde tutmak istemiyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız yatırım 2,5 milyon doların üzerinde yer alıyor. Türkiye’deki 4 farklı lokasyondan bu hizmeti verebiliyoruz. Uluslararası tedarikçiler bizim peşimizde.”


Yüzde 100 Türk sermayesi olarak uluslararası pazarda rekabetçi olma vizyonu ile hizmet veren genç bir kadrolarının bulunduğunu aktaran Ballı, bunun desteklenmesi gerektiğini çünkü Türkiye’deki istihdamı geliştirmek istediklerini dile getirdi.



– Uçanok: “Riskler günde 3 dolara güven altına alınıyor”



Clonera İş ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Uğur Uçanok, doğal afetlerin servis kesintilerinin yüzde 5’ini oluşturduğunu, yüzde 95’inin ise doğal olmayan nedenlerden kaynaklandığını bildirdi.

Uçanok, Clonera ile data kayıplarının İnternet hızına bağlı olarak sıfıra kadar düştüğünü anlatarak, “Clonera ile riskler günde 3 dolara güven altına alınır. İşler bir ay boyunca sürdürülebilir, çağrı bildirildikten sonra dakikalar içerisinde kalınan yerden çalışmaya devam edilir. Maliyetler yüzde 70 oranlarında düşer. Felaket senaryoları kolayca test edilebilir. Veri merkezleri global standartlarda güvenlidir. Yetkin, uzman mühendis desteğiyle 7/24 aktif çağrı merkezinde bekleme yaşanmaz.” şeklinde konuştu. 

Şahsi bilgilerin ve şirketlerin önemli verilerinin güvenliğine ilişkin bir soru üzerine ise Uçanok, sunucuların uyur durumda bulunduğunu belirterek, kendilerinin datalara güvenlik anlamında erişemediklerini söyledi.

Bu arada Clonera, kurumların yanı sıra bireysel kullanıcıların verilerini de anlık olarak klonlayarak verilere uzaktan ulaşım imkanı veriyor. Bu çözüm, hem kurumların çalışanlarına hem de bireysel kullanıcılara tek lisansla telefon, tablet ve bilgisayarların klonlanması avantajını da sunuyor.

AA
KAMUPERSONELİ.NET