Teknoloji

Facebook, 2016 Yılının En Başarılı Sosyal Ağı Olarak Görülüyor

Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram gibi Dünya’ nın en büyük sosyal ağ uygulamaları arasında popülerliğini korumaya devam ediyor. Bir dönem ufak çaplı düşüşler yaşamış olsada, 2016 yılına damgasını vuran geliştirmeler ile karşımıza çıktı. Bu gelişmeler canlı yayın desteği, messenger anketleri gibi sıralanırken; Twitter ile olan rekabeti de gözden kaçmadı.

Mark Zuckerberg faktörü de mevcut.

Mark Zuckerberg’ in son derece zeki ve başarılı bir adam olduğunu dile getiren binlerce kişi, sosyal ağlar arasındaki yöneticilerden belki de en popüler olanı olduğunu ifade etmekteler. Facebook’ un çalışmalarının bu kadar yerinde ve doğru olmasının, Facebook’ un da buna bağlı olarak yoğun şekilde tercih edilmesinin arkasındaki en önemli sebeplerden birinin de bu olduğu ifade ediliyor.

Entegrasyon ve rekabet konusunda oldukça başarılı.

Spotify entegrasyonu, rakipleriyle rekabet ve sektörel AR-GE çalışmaları nedeniyle gündemde olan Facebook, rekabetin yeni yüzü olarak lanse ediliyor. Öyle ki bu rekabete çoğu zaman kendisi yön verdiği gibi, kimi zaman da rakiplerine ayak uydurabilmek adına bu hamleleri gerçekleştirdiği hakim görüşler arasında.

Kamupersoneli.net | ANKARA