Teknoloji

Facebook Messenger Botu Devrim Yaratma Hazırlığında

Son zamanlarda online alışveriş ve e-ticaret platformlarının türemesindeki ışığı yakalayan Facebook, Messenger uygulamasıyla epey ses getirecek bir girişimin içinde. Future shop olarak adlandırılan yani geleceğin alışverişi düzeninde; birçok imkana sahip olacağız. 

Geleceğin alışverişinde bizi neler bekliyor?

Geleceğin alışverişinde yerimizden hiç kıpırdamadan; uçak bileti, otobüs bileti, alışveriş gibi imkanlara sahip olabiliyoruz. Ancak bunu Facebook Messenger ile de gerçekleştirebiliyoruz. Online bir bot yardımıyla sürekli sizinle irtibatta olan bir müşteri temsilcisi düşünün. Tamamen yapay ve bir sanal platformdan olan bu bot, tüm sorularınıza yanıt vererek size uygun bütçeyi çıkartıyor, rotanızı çiziyor ya da uygun önerileri getirip seçmenizi istiyor.

Yapacağınız işlem herneyse bunu sepete ekliyor, ödeme ekranına yönlendiriyor ve ödeme işlemlerinizi yürütüyor. Sizde evinizden hiç kıpırdamadan işlemlerinizi günün her saatinde, sanki yüz yüze bir müşteri temsilcisi ile görüşüyormuşsunuz gibi kolay ve rahatlıkla halledebiliyorsunuz.

İşletmeler ve kuruluşlar için son derece önemli bir adım olan Facebook’ un Messenger Botu, çok yakında büyük bir devrim yaratacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA