Teknoloji

Facebook Reklamlarına AdBlock Engel Olacak

Instagram reklamlarına yönelik yaptığımız bir haber kapsamında, sosyal medya platformları başta olmak üzere kullanıcıların reklam görmekten sıkıldıklarını; özellikle web site ve Instagram reklamlarının bu konuda artık canları sıkmayı başardığını aktarmıştık.

Sosyal medya reklamlarını engelleyebildiğiniz bir uygulama yapmayı planlayan AdBlock’ tan konuyla alakalı bir nebze de olsa umut ışığı yakacak açıklama geldi. Facebook reklamlarını engelleyeceklerini dile getiren AdBlock; çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

AdBlock, bu konudaki güveni zaten çoktan kazanmış olduğu için yakın tarihte böyle bir uygulama çıkartması; kitlesinde epey bir artış kazanmasına da neden olacaktır.

AdBlock başarabilecek mi?

Reklam gösterme konusunda şikayetçi olan sosyal medya kullanıcıları, Facebook’ un bu propagandasından kurtulabilecek mi? Yapılan çalışmalar ve talepler üzerine değerlendirmede bulunan ekip, çözüm bulacaklarını aktarsalarda Facebook ile başa çıkabilecekleri pek düşünülmüyor.

Öyle ki sisteminde sürekli olarak değişiklikler yapan Facebook, bu konudaki ısrarını koruyacaktır. Üstelik bu denli büyük bir isim, gelir kaynağı olan reklam gösterimini de ufak bir eklenti ile sonlandırmayacaktır gibi duruyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA