Teknoloji

Facebook ve Messenger 2 GB Ram Şartıyla Kullanıcıları Üzüyor

En büyük sosyal medya platformlarından birisi olan Facebook, Messenger uygulamasıyla da çok kullanılanlar ve tercih edilenler listesinde hep zirvede yer alıyor. Ancak her ne olursa olsun, RAM gereksinimleri bakımından bu iki uygulama son günlerde büyük tepki görmeye başladı.

Lite versiyonlarda tatmin etmiyor.

Bilindiği üzere Messenger Lite versiyonuyla, internet problemi yaşayanların kullanımına kolaylık sağlamak amacıyla bir düzenleme getirilmişti. Bu düzenlemenin ardından sular kısa süre durulsa da, tartışmalar yeniden alevlendi. Özellikle Windows cihazlarda asgari 2 GB RAM şartı koyan bu uygulamalar, kullanıcıların yoğun tepkisini almaya başladı. Facebook ve Messenger’ ı etkin olarak kullandıklarını ifade eden kullanıcılar, burada yer alan asgari ram şartına bir düzenleme veya geliştirmenin yapılması gerektiğine dikkat çektiler.

Uygulamayı kullanılabilirlik noktasında ciddi pürüzlü yola ittiği bildirilen bu RAM gereksiniminin, en kısa sürede çözülmesi gerekiyor. Zira kullanıcılar, belki de sırf bu problem nedeniyle yakın zaman içerisinde başka platformların arayışına dahi girebilirler.

Kamupersoneli.net | ANKARA