Teknoloji

Google Allo' ya Snowden Açıklaması

Google’ ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu mesajlaşma uygulaması Allo; Whatsapp’ a rakip olacak gibi görünüyordu. Ancak Snowden tarafından yapılan bir açıklamayla gündem aniden hareketlendi. Snowden, Google Allo’ yu incelediğini aktararak; şaşırtan paylaşımlarda bulundu.

Google Allo’ yu kullanmayın.

Uygulamayı kullanmamalarını meraklılarına söyleyen Snowden; uygulamanın yazılımının tehlikeli olduğunu ifade etti. İçerisinde bulunan mesajlasın kaydedildiği, problem çıkarabileceği ve özellikle reklam gösterimi konusunda problemli okların size geri dönebileceğini aktarırken; kullanıcıların cevaplarına yönelik bir sistem üzerinde çalışılabildiğini de aktardı.

Kullanıcıların yanıtlarını ve tepkilerini ölçmeye çalışan, bir yapay zeka geliştirmekte buradaki verilerden yararlanabileceğini de ekledi. Konuyla alakalı olarak Snowden ” Yazılımı tehlikeli, kullanmayın. ” ifadesi de sosyal medya gündeminde yer alan önemli başlıklar içerisindeydi.

Google tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, Google Allo’ nun kullanıcı sayısının ne durumda olacağını da yakın zaman içerisinde göreceğiz. Belki de Google Allo, söylenildiği gibi bir AR-GE projesinin ürünü olabilir. Ancak konuyla alakalı şuan için net bir bilgi bulunmuyor. Detaylar geldikçe aktarmaya devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net | ANKARA