Teknoloji

Google'dan Flaş WordPress Hamlesi ! Web Hikayeleri Eklentisi Duyuruldu

Geçtiğimiz aylarda Google’ın Web Hikayeleri projesi gündeme gelmişti. Bu eklenti beta sürecindeydi ancak nihai sürüme kavuştu. Konu ile ilgili olarak Web Hikayeleri eklentisi, Google’ın AMP Projesinden (Hızlandırılmış Mobil Sayfalar) doğan bir hikaye biçimi ve amaç ise mobil odaklı bir format aracılığıyla görsel açıdan zengin hikayeler sunmak.

Google'dan Flaş WordPress Hamlesi ! Web Hikayeleri Eklentisi Duyuruldu

ÇEŞİTLİ ARAÇLAR BULUNUYOR

Bu eklenti doğrultusunda kullanıcılara bir fotoğraf kitaplığı ve Coverr’dan ücretsiz stok video sağlamak için Unsplash ile Google bir ortaklık yaptı ve bununla birlikte hikaye editörü içerisinde gelişmiş özelleştirme araçları da mevcut. Bu araçlar “kapsamlı görsel düzenleme yetenekleri, şablonlar, yeniden tasarlanmış görsel medya galerisi, görüntü maskeleme, gradyan düzenleme, kaydedilmiş renkler ve stiller” şeklinde belirtildi.

Google ilerleyen tarihlerde daha fazla şablon, medya entegrasyonu ve özellik ekleyecek. Buna ek olarak, AMP gibi Web Hikayeleri eklentisi de herkesin katkıda bulunabilmesi için açık kaynaklı.

Google'dan Flaş WordPress Hamlesi ! Web Hikayeleri Eklentisi Duyuruldu

PLATFORM DUYURULDU

Şirket Web Creators topluluğu adında yeni bir platform da duyurdu. Bu kapsamda yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Web için içerik üreten insanların öğrenebileceği, ilham alabileceği ve büyüyebileceği bir yer yaratmayı amaçlıyoruz.”