Teknoloji

Google Maps' e Güncelleme Yapıldı

 Google’ ın haritalar uygulaması, Google Maps önemli ve işlevsel bir güncelleme ile güne başladı. Yön bulmak konusunda önemli ölçüde kullanıcısının olduğu bilinen Google Maps’ in güncelleme almasının sebebi ise ufak bir problem. Yön bulmak konusunda şuanda kullanılan mavi işaretçi, problemler yaratabiliyordu. Ok işaretiyle yönün bulunmasını sağlayan ancak, efektif bir kullanım sunmayan bu durum değiştirilerek; beta kullanıma geçirildi. 

Yeni düzenleme kapsamında mavi işaretçi önüne bir koni eklemesi yapılarak, yön bulmak konusunda ciddi bir geliştirme yapılmış olacak. Bu düzenlemeyle birlikte de karışıklık ortadan kaldırılmış hale gelecek.

Mavi koniyi efektif ve daha doğru kullanabilmek adına, kullanıcıların cihazlarını sağa ve sola doğru olacak şekilde hareket ettirmeleri de oldukça mantıklı ve yerinde olacaktır. Böylelikle konumlarından ve ilerledikleri yönden emin olma imkanına da sahip olabilir.

Google Maps tüm Dünya ülkelerinde en çok kullanılanlardan.

Bu uygulama, Dünya genelinde en çok tercih edilen yön bulma uygulamalarının başında yer alıyor. Arkasında Google gibi bir ismin bulunduğu uygulamada, tüm Dünya ülkelerinin tüm noktaları yer alıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA