Teknoloji

Huawei Bir İlki Gerçekleştirdi! Everest'in Tepesine 5G Antenleri Yerleştirdi

Çin, 5G kapsama alanına yönelik çalışmalarına devam ediyor ve bu sefer de Everest’i işin içine dahil ederek planlarını devreye soktu. 19 Nisan’da Huawei ve Çinli operatörler arasında sağlanan anlaşma sayesinde Çin, Everest’in 5300 ve 5800 rakımlı yüksekliklerine iki ayrı 5G antenlerini yerleştirdi.

Everest’in iki farklı kısmına 5G kapsama alanı için anten yerleştirmenin iletişim teknolojisi açısından önemli bir adım olduğu düşünülüyor.

YENİ HEDEF 6500 METREYE ANTEN YERLEŞTİRMEK

Webtekno’nun yaptığı haber neticesinde, ortaya çıkan en büyük engel, 5300 ve 5800 metre rakımlı yüksekliklere antenler taşınırken bir yandan da 8 tonluk gerekli malzemeyi dağa çıkartmaktı. Bu malzemeleri dağa transfer etmek için toplam 150 kişi görevlendirildi. 

Mühendisler, hızın 1 Gbps’ye kadar çıkmasını, beş 5G NSA ve SA anteni yerleştirilerek sağladılar ve bu projenin ikinci kısmı ise 25 Nisan gününden itibaren devreye girecek. Çin’in bu konudaki yeni planı ise 6500 metre rakım yüksekliğe anten yerleştirmek olacak. 

2013 yılından beri Everest’tin belli bölgelerinde 4G kapsamı alanı bulunuyor. Yeni çalışmaların etkisini, ileriki zamanlarda göreceğiz.