Teknoloji

Huawei ve Microsoft davasında şok eden 5G Kararı! BTK detayı şaşırttı

5G teknolojilerinin kullanımındaki özellikle baz istasyonlarının insan sağlığına zararlarından dolayı  6 Nisan 2020 tarihinde 1. Antalya Tüketici Mahkemesi’nde  Huawei  ve Microsoft açılan davada, “USULDEN REDDİNE” karar verildi.

MAHKEME BTK’DAN GELEN CEVABI KAYITSIZ KABUL ETTİ

Huawei  ve Microsoft yaptığı savunmada, “BTK tarafından verilen cevap yeterlidir.” derken. Mahkemenin karar vermesinde en önemli gerekçe de BTK’dan  gelen açıklamalara kayıtsız kabul etmesi oldu.

screenshot-5.jpg

BTK’YI YASALARIN VE KANUNLARIN ÜZERİNDE TUTMASI DİKKAT ÇEKTİ

Mahkeme kararı ile ilgili açıklama yapan Muammer KARABULUT, “Mahkemenin, Huawei  ve Microsoft’un kayıtsız şartsız BTK’dan gelen açıklamaları kabul etmeleri, her şeyden önce BTK’yı yasaların ve kanunların üzerinde tutmaları sonuncu çıkartmıştır. Ama fazla ayrıntıyı girmeden BTK’nın mahkemeye verdiği, dünya gündeminde kendisine yer bulacak bir bilgi var. O da, ‘5G teknolojisinin azami frekans bandının 100 GHz olacağı öngörülmektedir. Bu husus Dünya Sağlık Örgütü’nün bilimsel çalışmalarıyla birlikte değerlendirildiğinde 5G’nin insan sağlığı için risk oluşturmayacağı anlaşılmaktadır.’ açıklamasıdır.

screenshot-6.jpg

100 GHZ İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI DEĞİLMİŞ!

BTK’nın 100 GHz’in insan sağlığına zararlı olmadığına ilişkin  açıklamasına, Elektrik-Elektronik Mühendis Prof. Dr. Selim ŞEKER’in kitabından örnek veren KARABULUT, “Burada 100GHz değil, 1-15 GHZ arasındaki frekanslardaki RF (Radyo Frekansı) enerjisi vücudun bütün organlarına girer ve RF darbeleri merkezi sinir sistemiyle etkileşir. Dünyada 100 GHz’in insan sağlığına zararı yok diyen BTK, buna inanan bir mahkeme ve doğal olarak bu kararlara uyulsun diyen, Huawei ve Microsoft var.” dedi.

İTİRAZ EDİLECEK

KARABULUT mahkemenin gerekçeli kararından sonra karara, gerektiği gibi  itiraz edeceklerini ve bu ayıbı kapatacaklarını söyledi