Teknoloji

iOS 10 Bir Türlü Sevilemiyor!

Geçtiğimiz günler itibariyle kullanıcılara sunulan iOS 10, kullanıcılar tarafından en ufak olumlu tepki almadı. Tüm kullanıcıların memnuniyetsizliklerini dile getirdikleri bu sürümde, Apple geri bir hamle atar mı bilinmez ama, atsa iyi olacak gibi gözüküyor.

iOS 10, Apple cihazların o işlevselliğini, kolay kullanım kavramını ortadan kaldıracak; karmakarışık bir sürüm haline gelmiş. Durum böyle olunca da kullanıcılar iOS 10 kullanımına ilişkin pişmanlıklarını dile getiriyorlar.

iOS 10 üzerinde, ilk tepki çeken şey ne oldu?

iPhone kullanıcıları bilirler, kilitli bir cihazda tuş kilidini açmak için kaydırmak ve şifre ekranına ulaşmak yeterli oluyordu. Parmak hareketi kolay olduğu için de son derece hızlı oluyordu. Ancak şimdi butona basmak durumunda kalınıyor. Bu büyük bir zaman kaybı yaratıyor henüz iOS 10 kullanmaya alışamazsanız.

Hızlı başlat menüleri ne durumda?

Tuş kilidi açık cihazlarda üstten aşağıya doğru parmak hareketi yapıldığında, menüler çıkıyordu. Burada wifi, mobil veri, ekran döndürme vs. gibi seçenekler yer alıyordu. Şimdi bu ekranın yerine bildirimleri komple gösteren bir ekran getirilmiş. Burada yer alan hızlı başlat menüsü de ekranın aşağısından yukarı doğru çekildiğinde açılan bir menu içerisine yerleştirilmiş.