Teknoloji

Kendi kendini yenileyebilen araba lastiği üretildi!

Goodyear, reCharge isimli konsept lastiğini mobilitenin geleceğini düşünerek tasarlamış. Öyle ki kendi alanında tek olan bir inovasyona sahip olan bu lastik, lastik değiştirme işlemini büyük ölçüde kolaylaştıran, ayrı kapsüller ile içeriği değiştirilebilen yenilenebilir ve biyobozunur sırt bileşeni bulunuyor.

YOL KOŞULLARINA UYUM SAĞLIYOR

Özelleştirilmiş sıvı bileşenler içeren kapsüller, lastik sırtının kendini yenilemesini ve lastiğin zaman içinde değişebilecek mevsimsel koşullara, yol durumuna yani kısaca kullanıcının istediği kullanım şartlarına adapte olmasını sağlayacak. Yapay zeka sayesinde kapsüller sürücü profiline uygun hale getirilerek, kişiye özel geliştirilmiş hamur bileşenleri oluşturulabilecek.

DAHA DAYANIKLI

Hamur bileşenleri biyolojik malzemelerden üretilebilecek ve dünyanın en dayanıklı doğal malzemelerinden biri olan örümcek ağından esinlenerek tasarlanmış liflerle güçlendirilecek. Bu sayede lastiğin dayanıklılık gücü bir üst seviyeye çıkmış olacak.

Kendi kendini yenileyebilen araba lastiği üretildi!

Goodyear Europe CMO’su Mike Rytokoski, Goodyear’ın en son konsept lastiği reCharge hakkında, “Goodyear, tüketicilerin ulaşım ihtiyaçlarını karşılamada lastiğin katkısını oldukça önemsiyor. Bu yaklaşımla, geleceğin kişiselleştirilmiş elektrikli mobilite ihtiyacına uygun tasarlanmış konsept lastiği tasarladık.” diye konuştu.