Teknoloji

Kurumsal sosyal medya yönetiminde en sık yapılan 4 yanlış!

Kurumsal sosyal medya yönetimi, sosyal medyayı markanın iletişiminde olmazsa olmaz bir yaklaşım. Farklı sektörden birçok marka, markanın dinamiklerine en uygun mecralarda kitlesine ulaşmaya çalışıyor ve ürün ve hizmetlerini pazarlıyor. Peki markaların kurumsal sosyal medya yönetiminde en çok düşülen hatalar hangileri? Kurumsal sosyal medya takipçi hizmetleri sunan Crovu, sosyal medya yönetiminde en çok düşülen hataları sıraladı.

İçerik paylaşım sıklığındaki yanlış stratejiler

Her sektörün, her markanın, her mecra için farklı bir içerik stratejisi geliştirmesi gereklidir. Bazı markaların günlük sık bir paylaşım takvimi belirlemesi faydalı olabilirken, bazı markaların, bazı mecralarda seyrek bir paylaşım modeli geliştirmesi daha mantıklı olabilir. Markaların içerik takvimi sıklığına bu anlamda dikkat etmeleri gerekiyor. Sosyal medya kullanıcıları, takipçiniz olarak kalsalar dahi hesabınızı sessize alabilir, dolayısı ile kitleniz içinden ayrılabilirler. İyi bir iletişim tonu yakalamaya, ürünlerinizi, hizmetlerinizi sunmaya çalışırken insanları sıkmamaya da gayret etmelisiniz.

Yanlış reklam hedeflemesi

Markaların en çok düştüğü hatalardan bir tanesi de, sosyal medya reklam yönetiminde hedef kitle seçiminde, markanın gerçek kitlesinin dışındaki insanları hedeflemesi. Kitlesel reklam hedeflemeleri, ulusal bilinirliğe sahip markalar için geçerlidir, ancak daha küçük markalar, kobiler, lokal girişimler sosyal medya hesaplarında yayınladıkları reklamlarda hedef kitle seçimine çok dikkat etmeliler. Zira, yanlış reklam hedeflemesi boşa giden bütçe demektir. Lokasyon, ilgi alanları, satın alım eğilimleri iyi takip edilmeli ve buna göre hareket edilmelidir.

Kitleden uzak bir dil kullanılması

Sosyal medya yönetiminin en kilit konularından bir tanesi, her mecranın kendine göre özel olan dilinden uzaklaşılmaması. Örnek olarak Instagram’da kitlenin de dikkate alındığı bir görsel dil, Twitter’da metinsel ve minimal, Twitter’ın kendi gündemine de uzak olmayan bir dil önemlidir. LinkedIn’de, markanız ile ilgili ürün ve hizmetlerden ziyade kurumsal, sektörel yaklaşımlar önemli olabilir. Kısacası, sosyal medya odaklı olarak, içerik pazarlamasını çok doğru bir şekilde yönetmek gerekiyor.

Uygun takipçi kitlesinin altında kalınması

Kurumsal sosyal medya yönetiminde, sosyal medya akla geldiğinde ilk konu olan “takipçi sayısı” önemini hala korumakta. Her mecrada, markanızın imajını doğru bir şekilde ortaya koyabilecek, insanlara sunmak istediğiniz mesajın doğru bir erişim yakalamasını sağlayabilecek bir takipçi kitlesi ihtiyacınızdır. İnsanlarda hala, markaların sahip olduğu takipçi sayısı ve etkileşimi, bir dijital algı göstergesi olarak zihinlerde. Dolayısı ile, Instagram takipçisi, Twitter takipçisi, Youtube abonesi hem bir dijital kimlik, hem de ürettiğiniz içerikleri ulaştırdığınız ‘alıcılar’dır.

Çok iyi bir sosyal medya içeriğine sahip olsanız dahi, çok etkili reklamlar çıksanız dahi, yeterli düzeyde bir takipçiniz olmadığı taktirde diğer olumlu çalışmaların etkisi maalesef düşük düzeyde kalacaktır.

Eğer takipçi konusunda sizin de bir ihtiyacınız bulunuyorsa, yerli ve aktif Instagram takipçisi, Facebook beğenisi, Twitter takipçisi, Youtube abonesi ve video izlenmesi desteği sağlayan Crovu’nun hizmetlerini incelemenizi öneriyoruz. Birçok sektörde, onlarca kurumsal referansı olan Crovu, profesyonel sosyal medya hizmetleri sunuyor.

Kaynak: https://crovu.co/