Teknoloji

Microsoft Kanser Tedavisi Üzerine Yapay Zeka Çalışması Yapacak!

Microsoft, kanser tedavisi için kullanılabilecek bir yapay zeka sistemi üzerinde çalışıyor. Kanserin önleyici bilgilerine tam maksadıyla erişmek, kansere yakalanmış kişi veya hücreleri sağlıklı yaşamlarına geri kavuşturmak ve bununla bir çok çözülemeyen ölümcül hastalığın çaresi olabilmek adına başlatılan bu çalışmalarda; sürecin nasıl gelişeceği epey merak ediliyor.

Teknoloji ve yazılım devi olarak uzunca sürelerdir faaliyet göstermekte olan Microsoft’ un bu konuda yaptığı çalışmalarla başarı elde edeceği hakim düşünce iken; bazı kişiler tarafından da çalışmanın derinlikleri merak ediliyor. Kanser içerisindeki hücrelere müdahale imkanına dahi sahip olan ilaçların etki edemediği bir problemin, yapay zeka teknolojisi kullanılarak nasıl yok edileceği soruları yöneltiliyor.

Yapay zeka sistemi, kansere yakalanmış kişilerin tedavilerinde kullanılabilecek en etkili yöntemleri analiz ederek, fikirler sunmaya çalışacak. Bu bilgiler ve fikirler ışığında da doktorlar tarafından hastaya bir iyileşme planı oluşturularak; yapay zekanın fikrine ya da en uygun çözüm sürecinin içerisine girilmiş olacak. Böylelikle hem vakit kaybı, hem de çözümlemeler noktasında adım atılmış olacak.

Ayrıca problemlere göre çözüm üreten bu yapay zeka, hastalığa yakalanmadan önceki durumların da tam olarak belirlenmesinde rol oynayacak.

Kamupersoneli.net | ANKARA