Teknoloji

Milyonlarca telefon kullanıcısını yakından ilgilendiriyor! Artık o işlem internet üzerinden yapılabilecek!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen operatörlere ilişkin karar hakkında beklenen açıklama geldi. Sayan, önümüzdeki hafta içerisinde meclisin gündeminden geçerek, elektronik ortamda abonelik sürecinin başlamasının önünün açılacağının müjdesini verdi.

SALGIN SÜRECİ VE SONRASINDA TELEKOM OPERATÖRLERİ

Konuyla ilgili “Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri” toplantısına düzenlendi. Toplantıya katılan Sayan, telekom sektöründe önemli adımların atılacağının altına çizdi. Altyapının iyi olması sebebiyle sürecin Türkiye açısından güzel geçtiği vurgulandı.

İHTİYAÇLAR KATLANARAK ARTACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan Sayan, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bu süreçte hayatımızın hemen hemen her noktası değişti. Koronavirüs salgınının tüm hızıyla yaşanmakta olduğu ve insanların sosyal izolasyon amacıyla zamanının önemli bir bölümünü evde geçirdiği günlerde, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de elektronik haberleşme sektörü ve posta sektörü diğer sektörleri destekleyen en önemli alan olarak öne çıktı. Biz de bakanlık olarak ülkemizde ilk vaka görüldüğünden bu yana sorumlu olduğumuz alanlarda hizmetlerin aksamadan devam etmesini teminen gerekli tüm tedbirleri aldık. Elektronik haberleşme sektörü, eğitim, finans, bankacılık, sağlık gibi aklınıza gelebilecek hemen hemen pek çok alanı kapsayan bir sektör. Bu sektördeki trafik, salgın döneminde de sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ciddi oranda arttı ve düzenleyici otoriteleri bu konuda yeni önlemler aldı”

TÜM OPERATÖRLER DESTEK VERDİ

Salgın döneminde ücretsiz haberleşme kampanyalarına tüm operatörlerin destek verdiğinin altını çizen Sayan, ifadesine şu şekilde devam etti:

“Sadece son üç aylık dönemin verileri karşılaştırıldığında, sabit genişbant kullanımı geçen döneme göre yaklaşık yüzde 20 artış gösterirken, mobil veri kullanımı da biraz daha az şekilde artmış oldu. Aldığımız tedbirler ve anlık izlemelerimizle bu süreçte herhangi bir aksaklığa sebebiyet verilmemiş olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Pandemi döneminde uzaktan eğitim uygulamaları ile sağlık çalışanlarına yönelik ücretsiz haberleşme kampanyalarına tüm operatörlerimiz destek verdi”