Teknoloji

NASA Kamuoyu İle Paylaştı! Kuyrukluyıldız İşte Şu Tarihte Dünya'yı Teğet Geçecek

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) ait Hubble Uzay Teleskobu geçtiğimiz yıl 29 Aralık tarihinde saptanan Atlas kuyrukluyıldızının parçalalara ayrıldığı anları yakaladı ve görüntüleri kamuoyuna sundu. 

Teleskop tarafından kayda alınan anlarda kuyrukluyıldızın 25 parçaya bölündüğünün saptandığı aktarıldı. Kuyrukluyıldızın Mayıs ayında daha da net bir şekilde gözlemlenmesi bekleniyor.

NASA’nın yaptığı açıklamada, 23 Mayıs tarihinde kuyrukluyıldızın gezegenimizin 115 milyon km uzağından teğet geçeceği kaydedildi.

BU İHTİMALE HAZIRLIKLI MIYIZ? 

En çok merak edilen ve filmlere de konu olan konulardan biri de dünyanın bir asteroid çarpmasına ne kadar hazırlıklı olduğu. Bunun yanıtı ise geçtiğimiz aylarda bilim insanları tarafından verilmişti.

Dünyanın söz konusu bir asteroid çarpmasına hazırlıklı olmadığını vurgulayan NASA çalışanı Dr Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın düzenlediği toplantıda gerçekleştirdiği değerlendirmede, beklenmedik bir asteroide karşı yeterli sürede müdahalede bulunacak kadar hazırlıklı olunmadığını dile getirdi. 

NASA Kamuoyu İle Paylaştı! Kuyrukluyıldız İşte Şu Tarihte Dünya'yı Teğet Geçecek

UZAYA ARAÇ GÖNDERİLMESİ GEREKİYOR

Nuth, böylesi bir tehlikenin her an yaşanabileceğini belirterek bir tavsiyede bulunmuştu. NASA çalışanının verdiği tavsiyede, bu tehlikenin önüne geçmek için uzaya asteroidleri inceleyip rapor verecek araçlar göndermek olduğunu aktarmıştı.

Nuth, yeterli fon ile böyle bir aracın bir yıl içerisinde devreye girebileceğini ve Dünya’ya çarpması muhtemel olan asteroidlere karşı da donanımlı olacağının altını çizmişti.