Teknoloji

NetFlix Gelmiş Neyime, Kotam Bitmiş Kime Ne?

NetFlix, Türkiye kararını açıkladığı andan beridir; meraklıları tarafından heyecanla bekleniyordu. Öyle ki bu durum, yayımlanacak dizilerin de listeleştirilmesiyle bu bekleyişin daha da alevlendirilmesine neden oldu. Ülkemize girişiyle ses getiren bu teknolojinin, hayatımıza bir problem de getirdiğini eminiz hiç birimiz bilmiyorduk.

Kota problemi gün yüzüne çıktı!

NetFlix’ in kullanıcılarına sunduğu en önemli özelliklerinden bir tanesi olan ultra çözünürlükteki dizileriyle gündeme yeni bir konu taşınmış oldu. Bu konunun adı da AKK! Adil Kullanım Kotası kullanıcıların başına bela olacak. Yüksek kalitedeki filmleri izlemekte olan kullanıcılar, kota problemiyle karşılaşacaklar.

NetFlix’ in bu konuda nasıl bir yol izleyebileceği bilinmezken; mutluluk kısa sürdü şeklinde yorumlamak mümkün. Kim bilir geçtiğimiz günlerde başlatılan AKK anketine gösterilen katılım sonrası, farklı bir düzenleme getirilerek milenyum çağına uygun bir geliştirme uygulanır. 

Ancak şuan için Türkiye standartlarında, NetFlix’ i aktif olarak kullanabilmek ya da bunu maksimum seyir zevkiyle gerçekleştirmek pek mümkün değil. Ya da bu durumun başka bir versiyonunu operatör anlaşması sağlayarak bedava internet imkanı sunabilecek isim NetFlix gerçekleştirebilir. Bakalım, önümüzdeki günlerde NetFlix ve Türk halkını neler bekliyor?

Kamupersoneli.net | ANKARA