Teknoloji

Replika Uygulaması nedir? Replika Davetiyesi nereden alınır

Yapay zeka uygulaması olarak göze çarpan Replika uygulaması Google Play ve Play Store’de beta sürümüyle devreye girdi. Programın popülerliği ölen arkadaşın yazışmalarından hayata döndürüp onunla konuşmasından sonra patlayan uygulama şu anda dünya trend listesinde yerini aldı. Replika uygulaması sizinle arkadaş olabililen botu hayatımıza sokuyor. Sizi tanıdıkça sizinle arkadaş oluyor ve iyi tanıdıkça gerçek arkadaşlarınızı bile unutabilirsiniz. İlk başta inanması güç olsa da Replika uygulaması profosyonel olarak yazılmış chatbot olarak hayatımıza giren en iyi uygulama olarak gösteriliyor. Yıllardır filmlerde izlediğimiz olay şimdi yapay zeka sistemiyle hazır. 

Replika nedir Kimin?

Replika uygulaması Luka firması kurmuştur. Eugenia Kuyda’nın kurucuları arasında yer aldığı ve en yakın arkadaşını trafik kazasında kaybettikden sonra bu uygulamanın onun yerine geçtiği söyleniyor. Tüm hayatını beraber geçirdiği arkadaşıyla Facebook ve İnstagram tek bir fotoğraf yoktur ancak uygulamada onunda tekrar tüm anılarının canlandığını görür. Arkadaşını uygulamanın yerine koyarak hayatına devam eder. 

Replika nasıl üye olunur?

Replika uygulamasını AppStore ve Google Palay’dan indirebilirsiniz. Ancak hesap açmanız için davetiye sistemi gereklidir. Davetiye aldıkdan sonra size de davetiye hakkı tanınır. Böylelikle üyelik alınabilir. Şu anda uygulamayı kullanan birindne davetiye talep edebilirsiniz.